Simpatični glavni grad Crne Gore, Podgorica, nijemeđu  najposjećenijim europskim metropolama. Neki ga zbog mnoštva sivih stambenih zgrada iz komunističkog bloka i brojnih napuštenih nekretnina smatraju neprivlačnim, ali to je zapravo biser koji tek treba otkriti. Ali Podgorica može poslužiti i kao odlična baza za otkrivanje prekrasnih crnogorskih gradova na jadranskoj obali poput Budve ili Kotora.

Glavni grad polako se mijenja na bolje, što primjećuju i velike turističke publikacije poput New York Timesa i, u novije vrijeme, Guardiana. Čak i Culture Trip ima prilično duboku arhivu stvari koje treba raditi u Podgorici. Stoga, poželite li provesti povoljniji vikend u jednoj od još neistraženih destinacija – Podgorica se nameće kao idealno mjesto koje tek treba otkriti.

Od Zagreba do Podgorice možete u sljedećim terminima:

9. 10. – 16. 10. 2021 = 136kn
12. 10. – 16. 10. 2021 = 173 kn
19. 10. – 23. 10. 2021 = 173kn
16. 10. – 19. 10. 2021 = 166 kn

Let do glavnog grada Crne Gore - Podgorice iz Zagreba obično traje oko sata i 10 minuta. Putujete kompanijom Ryan Air, a ako vas brinu dimenzije prtljage pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karata toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Crnoj Gori. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju