Jeste li ikada pokušali dokopati se Podgorice ili Sofije automobilom ili autobusom? Do glavnog grada Crne Gore iz Zagreba autobusom će vam trebati čak 16 sati, a do glavnog grada Bugarske tek nekoliko sati manje od toga.

Ne čudi stoga što su se mnogi razveselili kad su čuli da hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, koji počinje 29. ožujka 2020., uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine, triput na tjedan - ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala. Od danas su povratne zrakoplovne karte za letove između hrvatske prijestolnice i glavnog grada Bugarske dostupne po promotivnim cijenama već od 139 eura.

Barcelona Odabrano Gaudi, dolazimo ti s ekipom! Povoljne povratne aviokarte iz Zagreba za Barcelonu

Dva dana poslije, 3. svibnja 2020., uvode se i redoviti međunarodni letovi na liniji Zagreb – Podgorica, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Letovi će se također obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400, a putnicima su na raspolaganju promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata već od 119 eura.

Sve promotivne cijene vrijede isključivo za kupnju karata preko internetskih stranica ili mobilne aplikacije Croatia Airlinesa, a u cijenu su uključene aerodromske pristojbe i naknada za izdavanje zrakoplovne karte (TSC). Za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke naplaćuje se TSC.

U odnosu na lanjsku turističku sezonu, u kojoj je kompanija raspolagala s flotom od 14 zrakoplova (12 vlastitih i 2 unajmljena zrakoplova CRJ 1000,) Croatia Airlines u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više. Na temelju dugoročnog najma (dry lease) u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu.

Slika nije dostupna Putovanja Za ekipu od 18 do 35 godina: Aviokarta New York – London za "smiješnih" 7 kuna

Osim toga, u razdoblju od travnja do listopada o.g. planiran je i kratkoročni najam (wet lease) jednog zrakoplova CRJ 1000 španjolskog avioprijevoznika Air Nostrum. Tako će kompanija ove godine raspolagati s flotom od 15 zrakoplova (dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jedan zrakoplov CRJ1000).

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno će letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država, čime nacionalni avioprijevoznik nastavlja pridonositi redovitom i cjelogodišnjem povezivanju u domaćem i međunarodnom zračnom prometu, kao i pružati snažnu potporu razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju