Jedan od najposjećenijih gradova u SAD-u, Washington, nudi niz zanimljivih iskustava, od učenja o američkoj povijesti i vladi do razgledavanja mnogih od najpoznatijih znamenitosti u zemlji. Ovaj živahni grad također je dom izvrsnoj hrani, umjetnosti, kulturnim atrakcijama i još mnogo toga.

DC nije samo dom nekih od najistaknutijih muzeja na svijetu, već je većina njih i besplatna za javnost. Svih 19 muzeja Smithsonian nudi odraslima i djeci svih dobnih skupina nezaboravno iskustvo. Od Muzeja zrakoplovstva i svemira i Nacionalnog muzeja američke povijesti do Prirodoslovnog muzeja i Muzeja američkih Indijanaca, mogli biste provesti sate u svakom od njih, a ipak ne vidjeti sve. Posjet Washingtonu, DC nije potpun bez zaustavljanja u ovim renomiranim institucijama.

Što se tiče američke povijesti, ovdje je centar svega. Američki glavni grad bogat je poviješću i nevjerojatnim znamenitostima. Od spomenika i spomen obilježja do brojnih značajnih građevina i zanimljivih mjesta, sve ih možete vidjeti kada krenete u obilazak starog grada kočijom. Prevozit ćete se pored više od 100 različitih znamenitosti, uključujući Washington Memoriala, Lincoln Memoriala, Vrhovnog suda, Nacionalnog arhiva, Zgrade Kongresa SAD -a, Botaničkog vrta SAD -a i još mnogo drugih atrakcija.

Od Zagreba do Washingtona možete u sljedećim terminima:

30. 03. – 05. 04. 2022 = 1.764 kn
30. 03. – 06. 04. 2022 = 1.817 kn

Let do glavnog grada SAD-a Washingtona iz Zagreba trajati će oko 13 sati. Let je s presjedanjem u Lisabonu. Imate pravo na jednu ručnu prtljagu do 8 kilograma te jednu torbu do 32 kg koju možete prijaviti. Putujete kompanijom Tap Portugal. Više o samoj politici prtljage kod Tap Portugal aviokompanije možete saznati ovdje. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karata toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Portugalu kao i u SAD-u. Aktualne informacije za SAD možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju