Tko bi rekao da ćemo iz Zagreba do Afrike i natrag putovati za manje od cijene povratne autobusne karte unutar Hrvatske!? Zato je idealno vrijeme za predivni Maroko, čija se kulturna raznolikost ogleda u raznolikim arhitektonskim ljepotama koje se mogu pronaći diljem zemlje.

Od veličanstvenih džamija do tradicionalnih riada, briljantnih palača i uzvišenih centara vjeronauka, Maroko ima mnogo nevjerojatnih građevina kojima se možete diviti. Mnoge zgrade imaju tradicionalne pločice, poznate kao zellige, kao i ukrasne rezbarije, stolariju i gips.

Neke od najljepših građevina Maroka uključuju džamiju Hasana II u Casablanci, Saadske grobnice u Marakešu, Veliku džamiju u Tangeru i džamiju te Sveučilište al Quaraouiyine u Fesu. Sad je vrijeme da se zaputite u avanturu otkrivanja Marakeša, glavnog turističkog odredišta ove predivne arapske države.

Od Zagreba do Marakeša možete u sljedećim terminima:

2. 11. – 11. 11. 2021. = 444 kn
9. 11. – 14. 11. 2021. = 519 kn
16. 11. – 23. 11. 2021. = 384 kn
20. 11. – 30. 11. 2021. = 301 kn

Let do Maroka, točnije grada Marakeša, iz Zagreba obično će trajati oko 7-8 sati, a sve zbog presjedanja u jednoj od europskih destinacija. Putujete kompanijom RyanAir, a ako vas brinu dimenzije prtljage pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karata toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod RyanAir kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su mjere na snazi u Maroku. Aktualne informacije možete pratiti ovdje. Za putovanje u Maroku biti će vam potrebna potvrda o cijepljenju, negativan test ili potvrda da ste preboljeli COVID 19.

Jednom kad stignete u Marakeš sigurno ćete imati puno pitanja u glavi, no već smo ranije pisali puno o Marakešu, pa pročitajte naš članak 9 razloga zašto posjetiti Marakeš izvan sezone ili onaj u kojem otkrivamo sve čari Maroka.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju