Jeste li ikad razmišljali o putovanju u neku dovoljno daleku zemlju, na nekom drugom kontinentu, s potpunom promjenom okoline, a da se za to putovanje ne trebate pretjerano puno pripremati i da se ne trebate do tamo voziti cijeli dan u skučenom avionu?



Na svega četiri sata leta od Zagreba jedna je od najljepših arapskih zemalja na svijetu. Zemlja čije prirodne i kulturne atrakcije često budu scenografija brojnim hollywoodskim filmovima kao što su Princ Perzije, Casablanca i Seks i grad. To je država mirisa, boja, vjere, slobode, ali i država u kojoj ćete ne samo upoznati atrakcije i ljude koji vas okružuju, već ćete istražiti i svoje granice tolerancije. Naravno, pričamo o Kraljevini Maroko.

Iako je na spomen Maroka mnogima u glavi samo Casablanca, ova država ima puno više za ponuditi od ovog obalnog grada. Posjetite Marakeš, popularno zvan "crveni grad" i posjetite neke od atrakcija kao što su džamija Koutoubia, koju smatraju jednom od najljepših arhitektonskih dostignuća grada, zatim palaču Bahaia i vrtove Menara. Pojedite neku od delicija na poznatom gradskom trgu Jemma el Fna i kupite suvenir na mirisnoj tržnici.



Uz Marakeš nikako ne smijete zaobići ni Fez (Fes), svojevrsno duhovno središte Maroka. Tu ćete pronaći brojne atrakcije kao što su Medersa Attarine, teološki fakultet iz 14. stoljeća, džamiju Karaouine, jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu, fontanu Nejjarine, četvrti u kojoj se boje tkanine i tipične bazare. Izgubite se u starom središtu grada koje je poznato po tome da u njemu nema automobila, a koje se sastoji od više od 10 tisuća malih uličica.

Maroko obiluje i brojnim drugim atrakcijama kao što su Beni Mellalu, planinski krajolik planine Atlas na kojem se nalazi najviše skijalište u Africi, berberska mjesta Immouzer i Kandar te neizostavni glavni grad Kraljevine: Rabat.

Zanimljivih običaja i kulture u Maroku ne nedostaje. Jeste li znali da se ovdje umjesto u crnini, žaluje u bjelini ili da je umjesto srca, jetra simbol ljubavi?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju