Tražite li proljetnu destinaciju u Hrvatskoj u kojoj ćete se istinski odmoriti, ne tražite dalje od šarmantnog Motovuna smještenog u središnjoj Istri. Smješten na vrhu strmog brežuljka s pogledom na zapanjujuće vinograde i bujne doline, ovaj slikoviti srednjovjekovni grad riznica je povijesti, kulture i prirodnih ljepota.

Lagano prošećite njegovim uskim kamenim ulicama, nanizanim šarenim kućama i lokalnim trgovinama koje nude ukusne tartufe, istarska vina i ručno rađene suvenire. Popnite se do vrha gradića na brdu s kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled na okolni krajolik ili vijugajte oko drevnih zidina koje su nekoć branile grad od osvajača.

Bilo da ste solo putnik koji traži mir i tišinu ili obitelj na odmoru s djecom, posjet Motovunu obećava nezaboravno iskustvo za sve. Posjetite li portal Crno Jaje, naići ćete na ponudu koja vas vodi na odmor u Villu Borgo 3* ili objekt Baka Ljubica 3* na samome vrhu gradića. Ovaj ćete smještaj platiti svega 219 eura za dva noćenja i za dvije osobe, a u ponudu su uključeni i kuponi za popuste i degustacije, boca lokalnog vina na poklon, kao i besplatan parking i dolazni/odlazni transfer!

Villa Borgo 3* nalazi se na samom vrhu Motovuna, a upravo se s terase vile pruža najljepši pogled na prirodne ljepote unutrašnjosti Istre. Posebnost kuće je i položaj u neposrednoj blizini glavnog trga, zidina i glavne motovunske ulice prepune restorana i suvenirnica. Villa Borgo i Baka Ljubica imaju ukupno 16 soba. U vili se nalaze i sobe s panoramskim pogledom na dolinu rijeke Mirne, okolne gradiće, mjestašca i netaknutu prirodu smještenu na brežuljcima i padinama podno Motovuna.

Danas je Motovun najpoznatiji po filmskom festivalu koji se održava u srpnju, a koji privlači značajan broj posjetitelja iz cijelog svijeta. Grad se također može pohvaliti s nekoliko umjetničkih galerija, muzeja i povijesnih znamenitosti poput crkve sv. Stjepana i preostalih zidina starorimskog fortifikacijskog sustava. Sa svojom šarmantnom atmosferom, odličnim vinima i kulinarskim delicijama s lokalnih farmi i tržnica, Motovun je doista uzbudljiva destinacija koja nudi pregršt aktivnosti za svakog posjetitelja!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju