Šetnja starom gradskom jezgrom Dubrovnika je kao da ste zakoračali ravno na scenu povijesne drame – očekujte ukrašene lukove, barokni sjaj i drevne srednjovjekovne uličice. Možete prošetati po gradskim zidinama iz 16. stoljeća kako biste dobili pogled iz ptičje perspektive na ulice, trgove, zadivljujuću arhitekturu i kupole koje su konkurentne najboljima u Firenci u Italiji. Dubrovnik je zaista mjesto koje volimo svi. Milijuni turista diljem svijeta žele barem na jedan dan doći u ovaj grad, po mnogima simbol luksuza i predivne kulturne baštine.

Poželite li i vi osjetiti dašak glamura kojeg donosi Dubrovnik, možete to učiniti zaputite li se na Crno Jaje i rezervirate odmor u Hotelu Pucić Palace 5*. Dva noćenja za dvije osobe ćete ovdje platiti svega 2.499 kuna, a biti ćete smješteni u deluxe sobi u kojoj će vas osim luksuznog smještaja, dočekati i poklon dobrodošlice – boca pjenušca.

Hotel je smješten u Starom gradu, u baroknoj palači Pucić, jednoj od najljepših plemićkih kuća u gradu. Palača još 1895. počinje služiti kao hotel, tada zvan Hotel De la Ville, i ta se tradicija hotelijerstva nastavlja i danas. Sadrži dramatične prostore, luksuzne sobe i povišenu terasu. Gosti hotela u središnjem dijelu Starog grada Dubrovnika uživaju u prostoru i udobnosti koja se očekuje u renesansnoj palači, a posjetiteljima su na raspolaganju i dva restorana. Hotel raspolaže sa 17 luksuznih soba te dva apartmana, a čim uđete, vidjeti ćete o čemu govorimo. Na podu ćete najprije primijetiti parket od maslinovog drva, kao i kamene zidove s modernim sadržajima, a kupaonice su dizajnirane u romaničkom stilu s pločicama talijanskog mozaika.

UNESCO-ove lokacije čine Dubrovnik idealnom destinacijom za ljubitelje kulture, a neka od najboljih mjesta za razgledanje su srednjovjekovni franjevački samostan koji ima jednu od najstarijih ljekarni na svijetu, spektakularna crkva sv. Vlaha, kao i jedinstvene zidine koje okružuju grad. Lako je shvatiti zašto je Dubrovnik odabran za scenografiju u iznimno popularnoj TV seriji Game of Thrones...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju