Lopud je po mnogima simbol luksuznog odmora, poznat po pješčanim plažama, a posebno po uvali Šunj. To je drugi po veličini otok Elafitskih otoka, između Koločepa i Šipana, a ima površinu od 4,63 četvornih kilometara, 11,5 km obale, od čega su 1,2 km pješčane plaže. Idealno za pravi odmor.

Posjetite li Lopud, najbolje mjesto za odmor svakako je Lafodia Sea Resort. Smješten je na samoj obali mora otoka Lopuda, dragulju elafitskog otočja koji se prostire sjeverozapadno od stare jezgre grada Dubrovnika. Uklesan u stijenu te okružen kristalno čistim jadranskim morem i mediteranskom vegetacijom, jedinstven je hotel s četiri zvjezdice na hrvatskoj obali. Izuzetno prirodno okruženje i zavidna lokacija čine ga idealnom oazom mira za svakoga tko traži privatnost i odmak od svakodnevne vreve.

Promet vozilima ovdje nije dozvoljen, ali ne morate se brinuti jer većinu otoka možete propješačiti, a odlučite li se, možete ga razgledati i na dva kotača. Uživajte u raznovrsnoj ponudi restorana i barova, opustite se na privatnoj plaži ili u luksuznom spa-centru, sve s nezaboravnim pogledima na Jadran i Elafitsko otočje. Resort nudi širok izbor usluga za one koji i tijekom odmora žele ostati aktivni – teretanu, sportske terene, široku ponudu ekskurzija i mogućnost organizacije transfera u putničkoj agenciji resorta.

U cijenu su uključena i četiri doručka te četiri bogate buffet večere u Restoranu Scarlet, kao i dodatno piće dobrodošlice te butelja vina u sobi! Mnogima je Lafodia Sea Resort poznat i po autentičnom konceptu življenja u skladu s prirodom kombinirajući elemente vode, zemlje i neba. Svaki od tih elemenata omogućuje vam povezivanje s jedinstvenošću okoline uz istodobno buđenje tjelesne snage, blagostanja i ljepote. Posjetite Waterhill Spa, u kojem ćete se fizički i mentalno regenerirati na više od 800 kvadratnih metara površine wellness-centra.

Irski dramatičar George Bernard Shaw izjavio je: "Ako želite vidjeti raj na Zemlji, dođite u Dubrovnik." Očaravajući grad okružen impresivnim srednjovjekovnim zidinama i smješten uz blistavo Jadransko more koje je stoljećima nadahnjivalo umjetnike, književnike i pjesnike i danas oduševljava posjetitelje. Kao izvor za putnike, istraživače i ljubitelje plovidbe u potrazi za jedinstvenim odmorom, Dubrovnik je krajnje odredište.

Upravo je Lopud idealno polazište za istraživanje Dubrovnika. Ako ne zbog fantastične povijesti i bogate dubrovačke kulture, putovanje do Dubrovnika odaberite zbog njegove ljepote koja oduzima dah. Izvrsno dobro očuvani srednjovjekovni zidovi i prekrasne crkve, trgovi i fontane iz doba gotike, renesanse i baroka zasigurno će vas oboriti s nogu.

Iskoristite ponudu koju donosi Crno jaje i već od 3 699 kuna za dvoje te odmorite duh i tijelo na jugu Jadrana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju