Kanadska tvrtka Vision Marine Technologies napravila je brod s električnim motorom po imenu Phantom čiji trup dolazi s doživotnom garancijom, a u potpunosti je napravljen od plastike.

Točnije, trup je napravljen od polietilena visoke gustoće koji je čvrst i ekološki prihvatljiv, jer se može reciklirati do devet puta.

Phantom je plovilo dugo oko pet metara i teško 362 kilograma. U njega maksimalno može stati deset osoba.

Proizvođači tvrde da ga mogu proizvesti po 70 posto nižoj cijeni nego što je to slučaj s istim takvim plovilima od fiberglasa.

Phantom je dostupan u pet različite boje Phantom je dostupan u pet različite boje (Foto: Profimedia)

Nepotopiv brod

Ne samo da su jeftiniji za proizvodnju, već su i iznimno lagani, izdržljivi i nepotopivi.

Zasad su dostupne tri različite verzije Phantoma: brod bez motora prodaje se po cijeni od 13.870 eura, s električnim motorom i dometom od pet sati stoji 23.000 eura, a onaj s električnim motorom i dužim dometom od oko 10 sati košta 27.650 eura.

Vision Marine Technologies ističe da se Phantom može prilagoditi i potrebama tradicionalnih nautičara naviklih na upravljanje plovilom s klasičnim motorom. Dobar je izbor za rekreativce i ribolovce.

Kako Phantom izgleda, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Šator na napuhavanje za SUP dasku: Genijalni dodatak pomoću kojeg možete mirno spavati bilo gdje, čak i na moru Šator na napuhavanje BAJAO Cabin - 4 Šator na napuhavanje BAJAO Cabin - 5 Šator na napuhavanje BAJAO Cabin - 3 +1 Šator na napuhavanje BAJAO Cabin - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju