Tenerife je jedno od najpopularnijih odredišta za odmor u svijetu. Cijele godine ugodna temperatura i spektakularni vulkanski krajolici, kao i plaže, vodeni sportovi i noćni život osiguravaju mu stalnu popularnost. Otokom dominira veliki, uspavani vulkan planine Teide, a strmo se uzdiže iz svih smjerova do snježnog vrha planine Teide. Oko vrha je nevjerojatan vulkanski krajolik koji je sada zaštićen u Parque Nacional del Teide.

Sjeverno dio Tenerifa čini ljepši krajolik s vlažnijom klimom i bujnom vegetacijom. Puerto de la Cruz, La Orotava i Garachico izvrsna su odredišta za odmor na sjeveru Tenerifa. Posjetite i najljepše selo Tenerife Masca.

Los Cristianos jedno je od glavnih odmarališta kao i Costa del Silencio i Las Galletas. Za one koji traže noćne klubove i ugođaj zabave, Playa de las Americas i susjedni Los Cristianos su mjesta na koja se mogu uputiti. Tu je i širok raspon atrakcija, uključujući Siam Park koji je proglašen najboljim vodenim parkom na svijetu.

Od Zagreba do Tenerifa možete u sljedećim terminima:

2. 10. – 9. 10. 2021 = 861 kn
3. 10. – 7. 10. 2021 = 876 kn
12.10. – 20. 10. 2021 = 772 kn

Let do Tenerifa iz Zagreba obično traje oko 9 sati, s presjedanjem u jednoj od europskih destinacija, vaša će vožnja trajati oko 8 sati. Putujete kompanijom Ryan Air, a ako vas brinu dimenzije prtljage pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Španjolskoj. Imajte na umu da je ovo let s presjedanjem, te postoje šanse da ćete morati pratiti i restrikcije i država u kojima presjedate. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju