Kada su se drevni Grci naselili na otoku Korčuli, njihove su ih guste i tamne šume toliko fascinirale da su je nazvali Korkyra Melaina - Crna Korčula. Danas je Korčula poznata i po bijelom vinu, ali  očaravajuće šume i dalje postoje.

Otok Korčula - drugi najmnogoljudniji otok u jadranskoj regiji - splet je tihih zaselaka i vinograda te ribarskih sela prošaranih uz vijugavu obalu. Ako tražite destinaciju za vaš idući odmor na otoku, teško ćete pronaći čaroban poput Korčule.

Vrhunske plaže (uključujući i one zaista pješčane) nalaze se u naselju Lumbarda i u osamljenim uvalama na južnoj obali. Upravo smo za odmor u Lumbardi pronašli ponudu na portalu Crno Jaje koja donosi nezaboravne doživljaje, i to dva, tri ili sedam noćenja u Hotelu Lumbarda 3* s doručkom, korištenjem bazena i ležaljki, sve za 2 osobe već od 1175 kn!

Lumbarda je turističko odredište bogato povijesnim spomenicima, smješteno na južnom rtu otoka Korčule, među pješčanim brežuljcima. S kristalno čistim morem, vrhunskom gastronomijom te raznim aktivnostima na otvorenom, svakom turistu zaista ima mnoštvo za ponuditi.

Neposredno ispred hotela nalazi se plaža, a gosti avanturističkog duha mogu se okušati u Ronilačkom centru (za iskusne i certificirane ronioce), u avanturi ronjenja ili Extreme avanturi (noćno ronjenje za početnike).

Sam hotel je smješten u pješčanoj uvali, okružen bujnim mediteranskim borovima, samo 20 metara od mora u centru sela Lumbarda, a svaka soba ima vlastitu kupaonicu s tušem, klima uređajem, mini hladnjak, sef, telefon sa direktnim biranjem i satelitskom TV i balkonom.

Tu je i apartman s spavaćom sobom s dva odvojena kreveta, dnevni boravak s bračnim kaučem na razvlačenje, čajna kuhinja i kupaonica, pogodan za do 4 odrasle osobe.

Ako ste gurman ne morate brinuti, hrana je ovdje jednostavno prekrasna - na raspolaganju će vam biti mnoštvo vrhunskih restorana, kako u sklopu Hotela, tako i u okolici, od kojih će svaki poslužiti obilne gozbe lokalnih delicija. Pridodamo li tome i čašicu lokalnog vina, zabava je zagarantirana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju