Gotovo pedeset godina na Visu je bila baza Jugoslavenske ratne mornarice pa je za gotovo sve posjetitelje, posebno strance, bio zatvoren. Otvoren je tek 1989. godine i zbog toga otok ribara i vinogradara, nije tako razvijen kao drugi jadranski otoci te je zbog toga zadržao je velik dio svog ruralnog šarma.

Dapače, Svjetska zaklada za prirodu proglasila je Vis jednim od deset najočuvanijih otoka u Sredozemlju – a to se svakako vidi i po flori i fauni otoka. 

Volite li svoje plaže pješčane ili šljunčane, udaljene ili blizu grada, Vis sigurno ima savršenu plažu za vas. Stiniva je najpoznatija: okružena je liticama, zaštićena i  redovito se proglašava najljepšom plažom u Europi.

Na istočnoj obali oko Komiže pronaći ćete šljunčane plaže kao što su Gusarica, Nova Pošta i Velo Žalo. U blizini Visa možete se okupati na šljunčanoj plaži Prirovo ili svratiti do pješčanih plaža u uvalama Vela Smokova, Milna, Zaglav i Stončica. Plaža Lučica obrubljena je šarenim ribarskim kolibama, dok je Srebrna poznata po neobično svijetlom šljunku koji svijetli srebrno na mjesečini.

Ne zaboravite posjetiti poznatu Modru špilju na otoku Biševu, nedaleko od Komiže. Do nje možete doći samo brodom, a svaki dan oko podneva svijetli nevjerojatnom plavom bojom.

Dobili smo vašu pažnju? Želite na Vis? Skoknite do portala Crno jaje i rezervirajte svoj odmor u Komiži na otoku Visu! 3 dana, 2 noćenja u Apartmanu Style za 3 osobe platiti ćete svega 1799 kuna, a parking dobivate besplatno. Ovo je prava ponuda za sve one koji žele doživjeti autohtoni dalmatinski način života i zakoračiti u idiličan ljetni odmor!

Istražite ponudu ovdje.

Komiža je smještena na zapadnoj obali otoka Visa i živopisno je ribarsko mjesto – ujedno i vaša baza za posjet poznatoj turističkoj atrakciji - Modroj špilji. Naselje smješteno u podnožju planine Hum, gomila je uskih uličica, kamenih kuća i jarko obojenih ribarskih brodova koji se guraju u luci. Upravo ovdje je sniman nastavak popularnog filma Mamma Mia s Meryl Streep i Piercom Brosnanom u glavnim ulogama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju