Nekoliko svjetskih kompanija radi na zračnom taksiju, odnosno letjelici koja bi služila kao brzo prijevozno sredstvo unutar gradskih središta, smanjila prometne gužve te skratila vrijeme putovanja s točke A na točku B.

Da bi ta usluga bila moguća, radi se na smanjivanju cijena letenja, odnosno stvaranju električnih modela kojima je potrebno manje resursa i prostora za podizanje u zrak, kao i siguran dolazak na željenu destinaciju.

Slika nije dostupna Odabrano Garsonijera na četiri kotača od 27 kvadrata koja je oduševila svijet

Američka tvrtka Talyn Air otišla je korak dalje te osmislila Cruise, letjelicu koja koristi odvojivu rotacijsku platformu po imenu Lift kako bi se podigla u zrak.

Zahvaljujući odvojivoj platformi Cruise troši manje baterije nego slične takve letjelice, a ona joj omogućuje i vertikalno uzlijetanje te slijetanje.

Slika nije dostupna Odabrano Terra Firma: Prikolica za auto sa sustavom filtriranja koji eliminira "nevidljive" opasnosti

Cruise je nadahnut funkcionalnošću dvostupanjskih raketa, a osmislili su je bivši inženjeri projekta SpaceX – Jamie Gull i Evan Mucasey. To bi trebala biti električna letjelica velikog dometa koja bi odjednom mogla prevesti pet putnika te se kretati brzinom od 320 kilometara na sat.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju