Posjedujte li osjetljivo posuđe poput ono od teflona, znate da ga ne smijete prati abrazivnim sredstvima poput kuhinjske žice za struganje. Umjesto toga, možete se poslužiti bambusom.

Bamboo pot scrapers je set od četiri komada daščica napravljenih od organskog bambusa veličine 7 centimetara te teških oko 11 grama. Svaka daščica je posebno oblikovana da stane u bilo koju vrstu posuđa te da uklone sve zapečene masnoće na dnu nakon termičke obrade.

Termosica - 5 Odabrano Prijenosni sef za plažu: Termosica koja čuva lovu od lopova

U proizvodnji ovih kuhinjskih pomagala se ne koriste nikakve kemikalije, boje ni lakovi pa čišćenje njima ne uništava posuđe za razliku od mnogih drugih sredstava.

Povrh svega, vrlo su otporne te se lako održavaju. Nakon korištenja ručno ih operite u sapunici, isperite u vodi i stavite na sušenje. I to je to. Oni koji čiste posuđe na ovaj način kunu se da bambusove daščice traju – „vječno“, odnosno da imaju isti set već godinama.

Set od četiri komada bambusovih daščica za čišćenje tvrdokornih masnih mrlja na posuđu prodaju se po cijeni od 14 američkih dolara, odnosno oko 89 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju