Uskrs nikada više neće biti isti uz recept naše blogerice Barbare, koja zna trik za najslađi desert koji će oduševiti svih. Barbarine recepte i putopise možete pratiti na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici, a u videima možete uživati na njenom YouTube kanalu.

Nutella torta

Sastojci:

4 jaja
80 g šećera
100 ml mlijeka
100 ml ulja
125 g bezglutenskog brašna
80 g lanenog brašna
1 prašak za pecivo
6 žica Nutelle
100 g krupno mljevenih lješnjaka
Upalite pećnicu na 180 °C.

> Savršenstvo je među nama! Oreo cheesecake koji se ne peče i za koji vam treba samo jedna zdjela

Priprema:

1. U zdjeli mikserom pjenasto izmiksajte žumanjke i šećer, te dodajte ulje i mlijeko. Zatim dodajte bezglutensko (možete koristiti i glatko pšenično) i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješajte pjenjačom dok se sve na poveže.

2. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.

3. Dodajte 2-3 žlice Nutelle i 80 grama krupno mljevenih lješnjaka. Smjesu prelijte u kalup za tortu i pecite 25 minuta.

4. Kada je torta pečena izvadite ju iz pećnice i ostavite da se malo ohladi, te ju premažite s Nutellom koju ste prethodno zagrijali na pari kako bi se lakše mazala. Ukrasite preostalim lješnjacima i torta je spremna za jelo!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju