• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novo mjesto za ručak: Jesu li Palfi i Janković prekinuli "prokletstvo" Preradovićeve 12?

Nakon četiri i pol godine u čakovečkoj Mundoaki Marko Palfi žari i pali novim mjestom za guštanje u kreativnim domaćim jelima...

Nika Borovac 19.10.2018 13:43 komentari
viber Created with Sketch.
Marko Palfi i Mate Janković
Marko Palfi i Mate Janković (Foto:The Garden Bar & Kitchen)

Galerija Marko Palfi i Mate Janković 5 Atmosfera u kuhinji 5 Predjelo 5 Svinjska potrbušina 5

U trendu Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Vrata Bilogore Vrata Bilogore Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak" Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja

Bez obzira na lokaciju u poslovnoj zoni Žitnjaka, The Garden Brewery Nicka Colgana (britanskog producenta i osnivača Garden festivala) polako se, ali sigurno uvukao pod kožu svojim konceptom pivovare, odnosno pivnice s disko-kuglom. Omiljeno mjesto na istoku grada za craft pivo, burgere i izlaske vikendom nedavno je dobio nastavak priče u samom centru Zagreba, ali s drukčijom vizijom.

Na mjestu nekadašnje Lune Rosso i jednako neuspješnog restrana No, no, no koji ju je naslijedio, osvanuo je The Garden Bar & Kitchen, zamišljen kao mjesto na kojem će se uz omiljeno pivo moći guštati u jednostavnim jelima. Na. moglo bi se reći, ukletoj adresi Preradovićeve 12 konačno se kuha kvalitetna gastronomska priča.

Osvježenje je stiglo s pojačanjem Marka Palfija, chefa koji je promijenio hedonističku sliku Čakovca. Nakon nešto više od 4 godine u Mundoaki Palfi je promijenio lokaciju i nastavio se baviti ozbiljnom bistronomijom. Brzo se snašao u novom okruženju, a nije mu trebalo puno više od mjesec dana da gostima koji cijene dobru kuhinju ponudi odličan koncept. 

Atmosfera u kuhinji Atmosfera u kuhinji (Foto: Mate Janković)

Možda je razlog tome što Palfi još od Prasca, koji je svojedobno bio jedan od najboljih zagrebačkih bistroa gdje god krene, nosi sa sobom koncept hrane sa srcem, dušom i obiljem umamija na koji se lako navući.

Na novom, promišljenom meniju pažnju plijeni teleći bečki s aiolijem od pečene rog paprike koji dolazi u tri veličine ovisno o tome koliko možete ili želite pojesti.

Uz pivo odlično pašu i burgeri, sendviči te fish & chips na hrvatski način od fine losos pastrve koja se malo gdje može naručiti. Zagrijati se može i jelima na žlicu, poput primjerice kremastom juhom od pastrnjaka i češnjaka. Grickalice su također sve samo ne dosadne – od popcorn piletine do proljetnih rolica s patkom, sve zvuči fino.

Predjelo Predjelo (Foto: Mate Janković)

Novost u 'Gardenu' su gurmanske večere na kojima će se Palfiju pridružiti gostujući kuhari. Led je probio je Mate Janković, a sudeći prema reakcijama gostiju vrijedilo bi nastaviti niz. Vjerojatno ćemo u nastavcima moći okusiti jela Igora Gudca i drugih sjajnih chefova, o tom — potom.

Signature srijeda u režiji Palfija i Jankovića započela je izbalansiranim okusima hladnog predjela. Dimljeni svinjski jezik i ciklu pečenu na kavi lijepo je digla ukiseljena muškatna bundeva, kao i panna cotta od hrena. Minijature pune okusa dodatno su zaigrale čipsom od čvaraka, redukcijom balzamičkog octa i bučinim uljem.

Slijedio je ćevap od mljevene svinjetine i jadranskih kozica s pireom i umakom od međimurskih 'slanina', komoračem, jabukom i gorušicom.

Uzmemo li u obzir navike Hrvata u čijim se tanjurima meso s morem rijetko druži moglo bi se reći da se radi o hrabrom potezu. No mirisi i okusi su se senzacionalno nadopunjavali, bez ikakvog stršanja. Poneki prigovor išao je na račun strukture, ali nama je u misli prizvao mamin faširanac koji se s pireom savršeno uklapa u sjećanje o sretnom djetinjstvu.

The Garden Bar & Kitchen The Garden Bar & Kitchen (Foto: NB)

Hrskave izvana, sočne iznutra – stigle su panirane i pržene talijanske loptice (arancini) od bunceka. Promišljeno slane kako bi pozvale na kombiniranje s pivom i varivom od prokulica i špeka s dimljenim temeljcem te emulzijom od kiselkastih jabuka.

Koliko head chefova, toliko i glavnih jela. Dočekao se nastavak u nimalo sporednijoj svinjskoj potrbušini, koja se sporo pekla dok ne omekša sve osim hrskave korice. Glazirali su je souorom od višnje i poslužili uz pire od narančastog batata. Za završni touch u tanjuru je bio umak od ljutike i rižinog octa.

Svinjska potrbušina Svinjska potrbušina (Foto: Mate Janković)

Za kraj je stigla sreća u limenci piva. Veličanstveni mousse od kestena i čokoladni biskvit sa stoutom osvježilo je kompot od krušaka s anisom. Uz tamno i mliječno pivo s aromama kave i čokolade, ovakav desert lijepo je zaokružio cijelu priču.

> Izletište nadomak Samobora: Restoran u kojem gosti traže da im se kruh spremi za doma

Sudeći po jelima od kvalitetnih namirnica, lijepo izbalansiranim okusima i nimalo dosadnom meniju The Garden Bar & Kitchenu smiješi uspješna budućnost.

  • #gdje sjesti
  • #Marko Palfi
  • #Garden
  • #mate janković
  • #Zagreb
  • #Restoran
  • #Pivo
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
10 pogrešaka zbog kojih pečeni ili kuhani kesteni nisu dovoljno ukusni
Zlatni savjeti
10 pogrešaka zbog kojih pečeni ili kuhani kesteni nisu dovoljno ukusni
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Najbolja svjetska chefica u Hrvatskoj: Novi jelovnik Stare Škole zbog kojeg vrijedi krenuti u Istru
Ana Roš
Najbolja svjetska chefica u Hrvatskoj: Novi jelovnik Stare Škole zbog kojeg vrijedi krenuti u Istru
Putnička klasa: Priče iz Latinske Amerike
Martina Divić
Putnička klasa: Priče iz Latinske Amerike
Zadar u čaši: Vinski klub diWine poziva na radionice po prijateljskim cijenama
U Zagrebu
Zadar u čaši: Vinski klub diWine poziva na radionice po prijateljskim cijenama
Usporite i udahnite: Savršeni weekend getaway za sve koji vole prirodu, kulturu i dobar zalogaj
Pokrovitelj TZ Virovitičko-podravske županije
Usporite i udahnite: Savršeni weekend getaway za sve koji vole prirodu, kulturu i dobar zalogaj
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tragičan kraj potrage za Šimunom! Pronašli ga na stijenama
nestao prije devet dana
Tragičan kraj potrage za Šimunom! Pronašli ga na stijenama
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
show
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Autizam nije poremećaj? Evo sa čime ga povezuje novo istraživanje!
Novi uvid
Autizam nije poremećaj? Evo sa čime ga povezuje novo istraživanje!
zabava
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
Wow!
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
Je li na pomolu i lijek?
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
sport
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
Anna Silva o Viniciusu: "On je opsjednut seksom"
"SAMO O TOME GOVORI"
Djevojka o ponajboljem, ali i najomraženijem nogometašu svijeta: "On je opsjednut seksom"
Sjajni dinamovac sasvim iskreno: "Izbornik me je zvao, ali ja se ne vidim u reprezentaciji"
otvoreno rekao
Sjajni dinamovac sasvim iskreno: "Izbornik me je zvao, ali ja se ne vidim u reprezentaciji"
tv
MasterChef: Plavi odnijeli pobjedu, a Mario "oštro" rekao Antoniji: "Zaboravila si reći jednu stvar!"
SVAKA ČAST!
Plavi odnijeli pobjedu, a Mario "oštro" rekao Antoniji: "Zaboravila si reći jednu stvar!"
Kumovi: Želi se vratiti na nulu, ali hoće li ju sreća pomaziti?
KUMOVI
Kumovi: Želi se vratiti na nulu, ali hoće li ju sreća pomaziti?
U dobru i zlu: Očito je da ga je dobro namlatio, hoće li ju sada poslušati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Očito je da ga je dobro namlatio, hoće li ju sada poslušati?
putovanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Prehrambeni gigant ukida 16.000 radnih mjesta, novi šef traži smanjenje troškova
A prihodi rastu
Prehrambeni gigant ukida 16.000 radnih mjesta, novi šef traži smanjenje troškova
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Zagreb špica: Street style izdanje koordiniranog para
ČISTA PETICA
Usklađeni, a svoji: Stilska lekcija efektnog para sa zagrebačke špice
Možete li progutati slinu tri puta zaredom?
PROBAJTE!
Možete li progutati slinu tri puta zaredom? Ovaj test otkriva više nego što mislite
Smeđe mokasinke su veliki jesenski trend, svako izdanje čine profinjenim
STVARNO SU DOBRE
Ovo su cipele koje idu na sve i svako izdanje čine profinjenim, a i mi smo pronašle 13 sjajnih modela
sve
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klet Kozjak - 12 Putovanja
    Idila!

    Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close