Miki’s je nova zagrebačka priča "preko Save" koja odiše "troterovskim eklekticizmom". Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu, opuštenu i pomalo dekadentnu atmosferu. Uređenje novog cool mjesta potpisuje Nedjeljko Mikac Cak.

Povodom otvorenja, u slavljeničkom raspoloženju gosti su se zabavljali uz slasne zalogaje i finu kapljicu te s divljenjem razgledavali zanimljiv interijer. 

Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage 80-im i 90-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki's. Suvlasnik restorana Miroslav Miki Balent bio je aktivni sudionik društvene i gastroscene te vlasnik kultnog Gjure. Svoje uspomene iz tog vremena, kojeg se rado sjećamo, u novi je prostor ugradio zajedno s partnerom, ugostiteljom Antonom Beršićem.

Dominantan je motiv u jednom dijelu interijera velika reprodukcija Boschove slike, koja nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora. Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazigrađanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju. 

Miki\'s - 4 Miki\'s - 4 (Foto: Filip Popović)

Skriveni gradski kutak okružen zelenilom i potočićem idelan je bijeg od gradske vreve, koji bi uz delicije pripremljene po domaćoj recepturi  moglo postati novo omiljeno mjesto. 

Gastroponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s modernim trendovima. Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, pa će se tako ponedjeljkom kuhati gurmanske lazanje i vinski gulaš, utorkom osso bucco s knedlama od kruha, a srijedom pašticada s njokima.

Ako ste ljubitelj primjerice bamije, onda je četvrtak vaš dan za ručak u Miki'su, a petkom ćete, primjerice, moći uživati u brudetu od hobotnice. Subotom će Miki’s pripremati janjetinu u finim travama.

Miki\'s - 3 Miki\'s - 3 (Foto: Filip Popović)

Miki’s se nalazi u neposrednoj blizini jezera Bundek na adresi Brodska 1. Uz unutrašnji prostor koji se prostire na 200 četvornih metara, tu je i prostrana terasa, vrt i potočić koji nude bijeg od betona i buke. 

Miškec bar - 6 Hrana i piće Novi kafić u kultnom prolazu oživio priču o zagrebačkoj "Skitnici" i Dami

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju