Koliko je "breakfastovanje" važno, poznato je svima, no što se to novo krije na uglu Palmotićeve i Europskog trga, otkrili su danas svi prisutni u Good Foodu, na novoj zagrebačkoj špici. Jutarnji šušur dodatno je zašušurila radijska voditeljica Katarina Moškatelo. Pronašli smo ju, ni manje ni više nego u krevetu kako uživa u fantastičnom Royal breakfastu. On je toliko obilan da na njega osim drage osobe možete povesti i cijelo društvo. Mlade snage Good Fooda, Nina, kuhar Bobo i Juice Mag File, upoznali su sve prisutne s mirisnim, ukusnim i oku privlačnim jutarnjim delicijama te novim konceptom doručaka na Good Food način.

Good Food - 5 Good Food - 5 (Foto: Dubravka Streljček Knežević)

Ovo je mjesto po mnogočemu posebno. Odiše toplinom i iznimno prijateljskom atmosferom, za što je zaslužan arhitekt Kristijan Rendulić. Naslijedila ga je mlada arhitektica Jana Piacun, koja potpisuje i dizajn novog, modernog Juice bara, inspiriranog Memphys stilom. Odmah pri ulasku pažnju privlači novi neonski natpis The Juice, koji je pravi hit u mnogim europskim cool Street Food-ovima, ali i u high fashion industriji.


Mnogo toga, od rasvjetnih tijela do drvenih kašeta, ručno je izrađeno u Hrvatskoj. Rado koriste naziv Universe Friendly – jer ovdje se ugodno osjećaju mame s bebama, vegeterijanci, vegani i mesoljupci, a i kućni ljubimci. U skladu sa svojim motom "Good habits start with Good Food", sva jela i napitke spravljaju s ljubavlju, od pažljivo odabranih svježih namirnica, i to u trenutku narudžbe. Ako ponekad treba i malo pričekati, svježa jela i napici toga su vrijedni.

Good Food - 3 Good Food - 3 (Foto: Mateja Krvarić)  


U ovom Street Food lokalu povezuju se odlična hrana i napitci s glazbom i umjetnošću. Good Foodovi u svojim lokalima ustupaju zid mladim umjetnicima na početku karijere i svoj koncept djelomično pretvaraju u urbanu minigaleriju, koju dnevno posjeti više od 2000 ljudi. Do sada su ugostili više od 50 umjetnika, što je pokazatelj uspješnosti projekta. Trenutno izložbeni zid krase slike mladih umjetnika Dilemma posters.


Razigrani šareni detalji novog juice bara u trenu će vam prenijeti pršteću vedrinu. Želite li kušati originalni napitak, pred vama će pripremiti jednu od pet vrsta: smoothie, juice, power, shooter ili signature – napitak s potpisom. Ponuda je vrlo bogata, a 15 dodataka (lanene sjemenke, chia sjemenke, prahovi konoplje mace i spiruline, cejlonski cimet , orašasti plodovi…) inspiriraju vas na kreiranje napitka baš po vašem guštu.

Good Food - 7 Good Food - 7 (Foto: Mateja Krvarić)


Juice Mag File od smoothieja izdvaja Cinnamon City u kojem se nježno grle cejlonski cimet, borovnica, banana i bademovo mlijeko. Za one avanturističkog duha tu su signature napitci kreativnih naziva. Naš je prijedlog Stand Out s neobičnom kombinacijom brokule, naranče, celera i limuna. Avokado, jabuka i limunov sok vode do vječne mladosti i juicea Forever Young. Treba li vam obilje energije za nastavak dana, shooteri kao npr. Shocking booster pravi su izbor, a Lady Chia power svidjet će se fit damama.


No vratimo se doručku: Sunny Side Up&Avocado jedno je od jela od kojeg nepca pjevaju. U njemu se strastveno grle jaja na oko i avokado. Možda biste radije probali Twisted eggs (fritaja s jagodama i šparogama)? Uživat ćete od dragosti, a od ovog doručka bit ćete dugo siti. Polenta&Tofu skewers – ražnjići od palente i tofua ono su za čime će sigurno posegnuti vegetarijanci, a Balance Bowl svidjet će se svim fit damama – lagan, a kvalitetan jutarnji obrok. Za klasičare smo pripremili prefini sendvič Baguette sa šunkom, maslacem i sirom i Juice Plate – tanjur pun osvježavajućeg voća.

Good Food - 3 Good Food - 3 (Foto: Dubravka Streljček Knežević)


Good Food u Zagrebu je prisutan na trima lokacijama, no koncept novih doručaka u ponudi se nalazi jedino na Europskom trgu. Priuštite si novo iskustvo, razmazite se prvoklasnim doručkom i BE GOOD TO YOURSELF. Doručak u krevetu (Royal Breakfast) na novoj zagrebačkoj špici možete isprobati i vi tijekom lipnja i uživati u ovom kraljevskom iskustvu. Jutarnje delicije odnedavno možete konzumirati i na novoj velikoj ljetnoj terasi, svakodnevno su dostupne od 8 do 12 sati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju