Nuklearna elektrana Fukushima I smještena je u gradu Okuma u distriktu Futaba japanske prefekture Fukushima. Elektrana se sastoji od šest reaktora s kipućom vodom. Ti lakovodni reaktori zajedno imaju snagu od 4,7 GW, što Fukushimu I čini jednom od 25 najvećih nuklearnih elektrana na svijetu.

U ožujku 2011., neposredno nakon Potresa i tsunamija u Sendaiju, japanska vlada proglasila je izvanredno stanje i evakuirala stanovnike u blizini Fukushime I. Uslijedila je - katastrofa. U nesreći nuklearne elektrane nije došlo do izravnog istjecanja radioaktivnog materijala u okolinu, no unatoč tome, ova je nesreća ocijenjena maksimalnim - sedmim stupnjem. Problem leži u tome što priroda ne zaboravlja ljudske greške, i radijacija ne ishlapi u zrak, niti legne na morsko dno.


Tako su se nedavno,prenosi BBC, na obali Perua nasukala čak 250 mrtva morska lava, za koje se vjeruje da su žrtve ove katastrofe koja je zadesila Fukushimu. Vjeruje se kako posljedice nesreće u Fukushimi, iako se ova dogodila prije više od četiri godine, nisu još došle do svog vrhunca, te da najgore tek slijedi.

Treba li se stvarno ljudska rasa igrati sa stvarima koje ne zna kontrolirati i izigravati umjetne Bogove? I zato, dobro pročitajte u svojoj trgovini što piše na deklaraciji. Sretno...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju