Nakon što je plaža Podrače u Brelima osvojila Europski parlament zbog svoje čistoće, što su objavili i na Twitteru, hrvatske destinacije ne prestaju prikupljati lovorike. Jučer je i britanski Telegraph na svoj popis najboljih skrivenih otoka u Europi uvrstio dva hrvatska bisera. Vis i Šolta osvojili su urednika i novinara Olivera Smitha, a našli su se u društvu otoka iz Grčke i Italije, Francuske, Španjolske, Njemačke i Švedske.



Dok je jurio na skuterčiću s vjetrom u kosi britanski ambasador hrvatskog turizma na Visu uživio se u ulogu negativca iz filmova o Jamesu Bondu. Boreći se sa zavojitom cestom i uživajući u pogledu od milijun dolara, tražio je Stavra Blofelda. Iako nije bio za volanom Astona Martina, gonila ga je glazbena tema iz filma. "Svakog trenutka očekivao sam besmrtne riječi: Očekivao sam Vas, Mr. Bond", piše gospodin Smith.



Šolta ga je bacila na koljena zbog izvornog, rustikalnog izgleda, potpuno drukčijeg od Splita koji se nalazi u neposrednoj blizini. Kako navodi novinar Telegrapha, blaženo netaknut otok dalmatinskog arhipelaga dom je ribarima, vinarima i ljudima koji žive od masline. Objašnjava i kako su Splićani na Šolti oduvijek imali vikendice ili im je služila kao savršena vikend-destinacija. Kaže i da je car Dioklecijan bježao iz svoje palače u Splitu kako bi lovio ribu u Nečujmu (prema mnogima najljepšoj uvali na otoku) te uživao u toplicama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju