Iako je Kevinova misija na putovanju pronaći sakrivena i nerazvikana mjesta prva destinacija mu je bila otok Pag. Dok je čekao u ogromnom redu za trajekt među „hrpom mladih muškaraca na Red Bullu, pivu i ostalom“, na trenutak je posumnjao u svoj odabir, ali čim ga je dočekao njegov domaćin Branimir priča o neotkrivenim ljepotama Hrvatske polako se počela raspetljavati.

Već na prvi pogled oduševilo ga je to što na svakom koraku može kupiti domaći sir, maslinovo ulje, travaricu ili prošek, a kada je u svom kanuu počeo istraživati uvale i plaže došao je do zaključka da „ne možete napraviti listu 10 najboljih plaža Hrvatske jer bi to bilo jednako izboru isto toliko najsjajnijih zvijezda Mliječne staze“.

Komplimenti na račun prirodnih ljepota Hrvatske tu nisu prestali jer je oduševljenje raslo svakom novom etapom putovanja. Od posjeta Lunjskim maslinicima u kojima su neka stabla stara više od tisuću godina, dok se za najstarije stablo smatra da ima preko 16 stoljeća, preko otoka Raba sa svojim savršenim pješčanim plažama i povijesnog središta do Cresa s bjeloglavim supovima ili Silbe „na kojoj nisu dozvoljene ni bicikli kako se ne bi narušavao mir“,.

Kao destinacije za potpuni odmor od buke i za jedinstveni užitak spominju se i Srednjodalmatinski otoci Šolta i Vis, ali nisu zaboravljene ni ljepote Hvara.
Kevin Rushby pohvalio je i sustav trajekata, koji vrlo brzo i učinkovito prevoze vas i vaš automobil do otoka, Sve u svemu, Hrvatska je dobila još jednu potvrdu kako je odmor na nekom od jadranskih otoka, uvijek pravi izbor.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju