Vina Prigora iz ekološkog vinograda nastala su u modernoj vinariji koja je u svojim vinima odlučila njegovati ono najbolje iz prigorskog terroira, a sve to po ekološkim načelima koja se slijede i u vinariji. Vinogradi se nalaze kod Bedenice, u blizini Zeline, a berba se u cijelosti obavlja ručno.


Sve etikete iz linije Vina Prigora čuvaju jasne sortne karakteristike i fino izražene strukture sorti iz kojih su načinjene, pa svojim potrošačima stavljaju na uživanje živahna, moderna, pitka i pristupačna vina koja se mogu konzumirati u različitim prilikama, uz objed, od aperitiva do deserta, na ljetnoj terasi u neformalnom druženju, ali i u posebnim prilikama koje traže pjenušce.


Već svojim imenima, a potom i vizualnim rješenjem etikete, brošure te web stranice, vina pričaju priču o kraju iz kojeg dolaze i svježini koja ih dominantno obilježava, pa Riesling Brisk nosi hrskavu razigranost i mineralnu čistoću, Sauvignon Springtime je prava rapsodija proljetne herbalnosti s notama citrusa, Breg je bijela kupaža sačinjena od 5 sorti koja sažimaju bogatu prigorsku aromatiku, Muškat Zlatni zavodi obiljem aroma i intenzitom mirisa, a Miris Prigorja se pak etiketa idealna za gemišt, opremljena svježinom i lepršavoću vitkog tijela.


Vina Prigora mogu se nabaviti u Vrutku, a za detaljne informacije o vinima, vinariji i distribuciji posjetite stranice Prigore. Osobno, najviše nam je sjeo sauvignon, svjež, mirisan i razigran, dok je iznenađenje dana - pjenušac. Svakako treba naglasiti ugodan i elegantan ambijent Basementa, na korak od Uspinjače, kao i njihove klasične plate koje jednostavno ne možete prestati jesti.


Uglavnom, idealan omjer uloženog i dobivenog, vrhunske kvalitete za organska vina u cjenovnom razredu do 50 kuna. Dakle, vrijeme je za gemišt, ali i koju buteljicu Prigore - ne bu vam valjda hladno bilo po zimi! Viniliii!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju