Galerija KOTANYI - 14 1 KOTANYI - 13 1 KOTANYI - 12 1 Tuna 1

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

Poznati chef David Skoko pokazao je kako napraviti vrhunsko, ali jednostavno jelo od svježe tune. Idealno je za Badnjak, ali i svečane prilike kad poželite napraviti nešto jednostavno, ali ukusno kao iz najboljeg restorana.

U srcu Zagreba vrsni kuhari su gozbom proslavili otvaranje novog kluba - Kotanyi Gourmeta, u Savskoj ulici.Povodom tog događaja, Kotanyi je okupio ljude koji dijele neiscrpno nadahnuće i strast prema kuhanju kojem su posvetili svoj život.

Na pitanje kako pripremiti blagdansku gozbu koja će razveseliti obitelj i goste te pritom spojiti tradiciju s modernim pristupom hrani, svoje su odgovore dali neki od najboljih kuhara.

Sastojci za tunu s lardom, kremom od kukuruza te salatom od koromača i nara:

600 g svježe tune
150 g larda
300 g kukuruza šećerca
1 l mlijeka
1 žlica kurkume
sol, papar
300 g korijena komorača
1 nar
100 ml maslinovog ulja

Priprema: 

1. Tunu očistite od kosti i isfiletirajte pa narežite na kocke.

2. Lardo narežite na prozirne kriške i omotajte svaku kockicu tune.

3. Kuhajte kukuruz šećerac u mlijeku dok ne omekša pa začinite solju, paprom i kurkumom te izmiksajte u finu kremu.

4. Komorač mandolinom narežite na tanko pa stavite u vodu s puno leda da se "kristalizira".

5. Očistite nar pa ga pomiješajte s korjenom komorača i začinite.

6. Tunu kratko pecite samo sa jedne strane te položite na kremu od kukuruza i poslužite sa salatom od koromača i nara.

Alpska ruta: Nevjerojatna šetnja između zidova od snijega visokih 20 metara Japan Japan Japan +1 Japan