1. Borovnice i odrezak
Slatko-kisele bobice na junećem odresku su specijalitet u Firenci. Od borovnica i octa balsamica se priprema gust umak koji se prelijeva preko mesa. Mljac!

2. Jagode i rajčica
Možda vam na prvu zvuči čudno, ali slatke jagode su odličan par kiselim rajčicama u salatama, juhama ili na brusketama.

3. Maslinovo ulje i sladoled
Jeste li znali da je maslinovo ulje popularan okus sladoleda u Italiji? Ne morate ići tako daleko da biste uživali u ovoj kombinaciji, umjesto toga sladoled od vanilije poškropite s nešto ovoga ulja.

4. Piletina i kola

Pripremanje piletine u koli daje ovom mesu dodatnu slasnost i ljepljivost, koja će očarati sva osjetila. Isprobajte ovaj odličan recept.

5. Avokado + čokolada
Prvo smo pomislili fuj, ali onda smo se sjetili da je avokado pun zdravih masnoća, te predstavlja fin i kremasti temelj za čokoladni mousse, smootieje ili mješavinu za pečenje muffina.6. Tamna čokolada + parmezan
Prije nego što preokrenete očima, prisjetite se da je parmezan i čokolada dijele jak, orašast i pomalo gorkast okus, te da se dobro slažu. Rastopite ih između dvije kriške kruha, i napravite sendvič o kojem će svi pričati.

7. Naranče i masline
Sladak i citrusni okus naranče super se sljubljuje sa slano-kiselim maslinama. Ovu kombinaciju možete iskoristiti u pripremi slastica – npr. za pečenje kolača od naranči i maslina, ili kao dodatak slanim jelima na bazi peradi. Ovdje saznajte 10 supermoći naranče, zbog koje ćete sada otići do prve trgovine

8. Jogurt i jaja
Jogurt i jaja su klasične namirnice za doručak, ali ih rijetko tko sljubljuje zajedno. Odvažite se i pokušajte kombinirati poširano jaje s kremom od čvrstog jogurta.

9. Mango i čili prah
Mango je slatko, egzotično voće koje se uz malo čili praha pretvara u uzbudljiv dodatak za marinade, šalše i koktele.

10. Špek i maslac od kikirikija
Čuli ste onu izreku da sve ima bolji okus s malo špeka? Maslac od kikirikija nije iznimka u tome pravilu. Iznenadite svoja nepca sa sendvičem od špeka, maslaca od kikirikija i malo banane. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju