Ili da budemo konkretni, stjuarde i sve ostale. Kad putujete avionom pokušajte izbjegavati ne mučiti stjuardese nepotrebnim pitanjima, istina je da je osoblje vama na usluzi, ali ako možete, svakako izbjegnite i iduće situacije.

Pitanje 'što ima za večeru'

Čemu ovo pitanje kad se sve nalazi na meniju kojeg ste ranije dobili? Radi se o čistom komforu i lijenosti putnika, kojima je lakše da im netko izdiktira što ima u ponudi nego da sami pročitaju…

Skidanje cipela i čarapa

Ovo zvuči kao problem za sve putnike u avionu. Možda vama je ugodnije i jednostavnije kad se izujete, ali zašto bi drugi trebali trpjeti mirise vaših nogu? Ovo je jedna od stvari koje najviše smeta kabinsko osoblje.

Glasno pričanje dok stjuardese objašnjavaju sigurnosne procedure

Ok, letjeli ste mnogo puta i čuli ove priče, ali možda ih nisu čuli svi, možda netko avionom leti i prvi put. Plus, stvarno ne vidimo zašto je problem pustiti stjuardese da pet minuta u miru ispričaju postupak u slučaju panike.



Korištenje zahoda netom prije sletanja


Ma čekajte malo. Pretpostavljamo da letite avionom par sati i baš kad se trebate spustiti ubrzo na čvrsto tlo, osjećate neodoljivu potrebu za odlaskom na wc. Ovo zbilja ne morate radite, jer ste imali dovoljno vremena i prije.

Pitanje 'hoću li stići na idući let'


Kako da to kabinsko osoblje točno zna? Uostalom, ako se bojite za idući let, nemojte plakati i gnjaviti osoblje, već jednostavno rezervirajte neki kasniji let i riješite sebe straha, a ostale gnjavaže.

'Posudite mi kemijsku da popunim formulare'


Ne 'pilajte' s ovim. Stjuardese nemaju 50 kemijski kod sebe da bi svakom uskakale, a i koju god na let da daju, na kraju im je ljudi obično ne vrate, a njima ona treba jer u svakom trenutku kod sebe moraju imati barem jednu.

Povlačenje za odjeću

Kad stjuardese prolaze avionom, neki putnici misle kako će ih lakše dovući i dozvati ukoliko ih uhvate za odjeću ili ruku. Ovo je stvarno krajnje bezobrazno, jer kabinsko osoblje je dovoljno ljubazno tako da će i jedan jedini 'oprostite' biti dovoljno dobar da privuče njihovu pozornost.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju