U posljednjih 17 godina su proputovali više od 4 milijarde kilometara, a zemaljsku kuglu su okružili oko 100 tisuća puta. Riječ je o astronautima koji su tijekom boravka na Međunarodnoj svemirskoj postaji doživjeli nešto o čemu mi možemo samo sanjati.

Ovi hrabri muškarci i žene imali su priliku doživjeti pogled na planet Zemlju kakav ne možemo niti zamisliti, a kako bi nam približili samo mali dio ove veličanstvene atmosfere iz svemira, svoje su čarobne trenutke zabilježili fotoaparatom.

NASA-ine fotografije su tako proglašene jednima od najljepših na svijetu, a opisuju pogled iz svemirske postaje na naš planet iz različitih kutova i s raznih udaljenosti, od kuda Zemlja izgleda tako maleno i krhko.

Astronauti su uspjeli uhvatiti najzanimljivije trenutke i scene poput noćnog pogleda na Mediteranski zaljev, nebeskog prostranstva koje nas okružuje, zalaska sunca, olujnog nevremena te polarne svjetlosti aurore borealis.

U galeriji donosimo najljepše fotografije planeta Zemlje snimljene iz svemira, koje nam je poklonila NASA, a na kojima smo im doista zahvalni.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju