Nalazi se svega 900 kilometara udaljena od Madagaskara u Indijskom oceanu, otočna je država, po veličini 168. na svijetu. S površinom od tek 1,860 kilometara kvadratnih i nešto više od milijun stanovnika, spada među manje države svijeta.

Otok su otkrili Portugalci 1505. godine, ali je ostao nenaseljen do kolonizacije Nizozemaca koji su ga naselili 1638. godine, dajući mu ime po princu Mauriceu od Nassaua. 1810. godine otok dolazi pod upravu Britanaca, a neovisnost je dobio 1968. godine kada je postao republika. Zanimljiva je činjenica kako je Mauricijus jedna od najrazvijenijih država Afrike.


Mauricijsko otočje je stvoreno zahvaljujući nizu vulkanskih erupcija prije oko 10 milijuna godina. Danas ovdje više nema vulkanskih aktivnosti. Klima na otoku je tropska, zime su tople i suhe, a ljeta vlažna i vrela. Ljeti otok često pogađaju ciklone.

Glavni i najveći grad je Port Louis, koji se nalazi na sjeverozapadu. Drugi veći gradovi su Curepipe, Vacoas, Phoenix, Quatre Bornes, Rose-Hill i Beau-Bassin. Službeni jezici su Francuski i Engleski, no ipak, ukupno se govori šest jezika, od kojih je najzastupljeniji onaj tamilski kojeg govori čak 800.000 ljudi.

Mauricijus je u svijetu poznat još po nekim zanimljivostima. Jedna od tih njih je i ptica Dodo koja je nestala davne 1681. godine. Također, Mauricijus je peta država na svijetu koja je dobila poštanske marke!


Ukratko, predivno plavo more, rijetke životinjske vrste, palme i pješčane plaže - samo su dio onog što vas na Mauricijusu očekuje, zato trk u agenciju i rezervirajte svoje putovanje iz snova već danas! Sretan put!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju