Rio de Janeiro, Brazil

- grad karnevala, plesa, dobre glazbe i predivnih prirodnih i kulturnih atrakcija. Prirodu i najpoznatije ljepote ovog grada najbolje ćete doživjeti upravo iz - žičare.

RIO - 8K from SCIENTIFANTASTIC on Vimeo.
Ngong Ping 360 - Hong Kong
- Iako pogled nije kao onaj u Riju, ima nešto i u ovoj žičari. Vožnja traje 25 minuta, a iz kabine se pogled pruža na Južno kinesko more.

Cabrio - Stanserhorn, Švicarska
- Ova žičara posebna je po jednoj stvari, a to je činjenica da su kabine na dva kata. I k tome, gornji kat je otvorena terasa. Predivno!

Cape Mountain - Južna Afrika
- Iako vožnja traje svega pet minuta, ova vožnja pruža posebno iskustvo jer se kabina rotira oko vlastite osi i na taj način vam omogućuje da imate najbolji pogled.

Mt. Fuji - Japan
- Ova žičara pruža zaista nezaboravan pogled na Planinu Fuji koja  čiji vrh je uvijek prekriven snježnim pokrivačem.

Masada Cableway - Izrael

- Spektakularna priroda Izraela, utvrda Masada i UNESCO-m zaštićeno Mrtvo more - najbolje se vide iz ove žičare.

Banff - Kanada
- Nalazi se u jednom od najljepših kanadskih nacionalnih parkova - NP Banff te pruža predivan pogled na planinu Sulphur.

Queenstown - Novi Zeland
- Ovo je najstrmija žičara na južnoj polutki Zemlje, a pruža pogled na predivne krajolike kao što su Coronet Peak, The Remarkables i Water Peak.

Emirates Air Line - London
- Ovo je jedna od najmlađih žičara na svijetu, otvorena tek 2012. godine za vrijeme Olimpijskih igara. Vožnja traje tek desetak minuta, a pruža pogled na Royal Docks of London i cijeli Greenwich.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju