U Cineplexxu Centar Kaptol započinje još jedna MAXtv Filmomanija, koja će u deset dana svim ljubiteljima filma ponuditi prave dragulje svjetske kinematografije. Od 1. pa sve do 14. listopada, između ostalog, očekuje vas i 'Ljubav 3D', kako mu tepaju - najkontroverzniji film snimljen u ovome stoljeću uglednog argentinskog redatelja Gaspara Noea, premijerno prikazanog na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu. Film je izazvao nezapamćen interes javnosti ponajprije zbog eksplicitnih scena seksa, ali i zbog dobrig kritika koje ga prate.

'Jastog' priznatog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu osvojio čak tri nagrade, te 'Gospodin Holmes' britanskog scenarista i redatelja Billa Condona s Ianom McKellenom u ulozi karijere kao ostarjeli detektiv Sherlock Holmes.

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija donosi i najnovije filmove kultnih i priznatih redatelja među kojima se svakako moraju izdvojiti Marielle Heller i njen 'Dnevnik jedne tinejdžerice', Taika Waititi i Jemaine Clement s naslovom 'Kad padne mrak', Maya Forbes i njen film 'Polarna ljubav', zatim Jamesa Ponsoldta čiji je Posljednji intervju dobitnik nagrade publike na filmskom festivalu u Sarasoti i Kevina Smitha sa 'Zubatim'.

Posjetitelji će prvi na ovim prostorima imati priliku pogledati najnoviji film Michela Gondryja – 'Microbe i Gasoil'. Radi se o novom filmu scenarista i redatelja koji je 2004. godine osvojio prestižnu nagradu Oscar za remek-djelo 'Vječni sjaj nepobjedivog uma'. Tu su također i filmovi 'Droga' – novi film redatelja Ricka Famuyiwe, zatim 'Baka' - film Paula Weitza te 'U potrazi za vatrom' – redatelja Joea Swanberga prikazanog u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Sundanceu, Sarasoti i Marylandu.

Filmovi francuske produkcije posebno su zastupljeni na ovogodišnjoj MAXtv Filmomaniji 9. Tako će posjetitelji uz već spomenuti film 'Ljubav 3D' moći pogledati i 'Cijenu slave' redatelja Xaviera Beauvoisa snimljenog prema istinitim događajima o dvojici muškaraca koji su naumili ukrasti leš Charlieja Chaplina i ucijeniti njegovu obitelj; te film 'Metamorfoze' redatelja Christophea Honorea o mladoj djevojci Europe koja odlazi na put vlastitog otkrivenja.

Generalni pokrovitelj MAXtv Filmomanije 9 je Hrvatski Telekom, a projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 1. do 14. listopada s početkom u 19:00 i 21:00 sat te vikendom uz projekcije od 17:00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica dostupni su na službenoj stranici kina: www.cineplexx.hr.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji na blagajnama kina.


Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 9:

Baka / Grandma – Paul Weitz
Cijena slave / La Rancon de la Glorie – Xavier Beauvois
Dnevnik jedne tinejdžerice / Diary of a Teenage Girl – Marielle Heller
Droga / Dope – Rick Famuyiwa
Gospodin Holmes / Mr. Holmes – Bill Condon
Jastog / The Lobster – Yorgos Lanthimos
Kad padne mrak / What We Do in the Shadows – Taika Waititi i Jemaine Clement
Ljubav 3D / Love 3D – Gaspar Noe
Metamorfoze / Metamorphoses – Christophe Honore
Microbe i Gasoil / Microbe et Gasoil – Michel Gondry
Polarna ljubav / Infinitely Polar Bear – Maya Frobes
Posljednji intervju / The End of the Tour – James Ponsoldt
U potrazi za vatrom / Digging for Fire – Joe Swanberg
Zubati / Tusk – Kevin Smith

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju