1. Bear Grylls

Najjači alat za preživljavanje je da ostanete sabrani i fokusirani. Ako počnete paničariti, postat ćete zbunjeni i dezorijentirani i donosit ćete loše odluke. Procijenite situaciju, sve mogućnosti koje imate i budite sigurni kada donesete odluku, ma kakva ona bila, da ta odluka nije donesena hirovito. Prije nego krenete bilo gdje, smirite otkucaje srca.

2. Kelly Nightlinger

Vježbajte svoje vještine preživljavanja i prije nego vam zatrebaju. Voda, zaklon i hrana najvažnije su stvari koje pomažu u preživljavanju. Jedan od najvažnijih alata je oštar nož, koji se može koristiti u razne svrhe: za lov, sječu drveća za zaklon, zamke, skupljanje jestivog ili ljekovitog bilja.

3. Mykel Hawke

Najvažniji faktor je jaka psihologija preživljavanja i želja za životom. Morate si odmah reći: napravit ću sve što treba da preživim i nastavim dalje, sa svakim atomom fizičke i psihičke snage, dok se ne vratim doma, ljudima koje volim. Najvažniji alat u preživljavanju koji vam treba je nikada ne odustati.

4. Matt Graham

Trebate koristiti resurse oko sebe kako bi se prilagodili, izgradili sklonište i našli hranu. Ali, trudite se ne uznemiravati okoliš oko sebe, jer bi vam se to moglo obiti o glavu. Uzmite vremena da zahvalite prirodi i životu na vašem preživljavanju. Nikada ne zaboravite da smo u suživotu s prirodom.

5. Les Stroud

Uvijek uzmite u obzir ovih 5 faktora:
Vrijeme: Temperatura zraka, morate znati kakav vam je zaklon potreban.
Drvo: Koliko ga ima u okolici za ogrjev i zaklon.
Migoljice: Pauci, škorpioni, zmije, bilo što što vas može ugristi i otrovati.
Opasnosti: Kamenje, drveće, velike životinje, bilo što što vas može napasti ili pasti na vas.
Voda: Gdje ćete ju naći i kako se opskrbiti.

'Kolo: Borba za opstanak odvija se na šest predjela u Južnoj Americi s jedinstvenim klimatskim obilježjima koja uključuju ledene tundre, vruće pustinje, vlažne prašume i nepristupačne planine, a svaki od tih ekstremnih okoliša zahtijeva različite vještine da bi se u njemu moglo preživjeti. ' Ovi savjeti za preživljavanje dobro bi došli natjecateljima nove serije "Kolo: Borba za opstanak" koja kreće s prikazivanjem u nedjelju, 19. ožujka u 22:00 sati na Discoveryju. Show je smješten duboko u Južnoj Americi, na području od 3000 km koje se proteže između Čilea i Argentine te predstavlja najveći izazov za svakog stručnjaka za preživljavanje u divljini.

Rasprostire se na šest predjela s jedinstvenim klimatskim obilježjima koja uključuju ledene tundre, vruće pustinje, vlažne prašume i nepristupačne planine, a svaki od tih ekstremnih okoliša zahtijeva različite vještine da bi se u njemu moglo preživjeti. Pogledajte i ovih 5 filmova po istinitim događajima koji nisu za osobe sa slabim želucem.

Discovery izaziva šest sudionika da pokušaju preživjeti u šest različitih klimatskih zona tijekom 60 dana i diljem Južne Amerike. Svaki puta kad se kolo zavrti, sudionici se rotiraju i odlaze na novu izoliranu i potencijalno smrtonosnu lokaciju. Sudionici ne znaju što će i kada pokrenuti kolo.

Opremljeni su samo s najosnovnijom opremom za preživljavanje i SOS uređajima koje mogu koristiti u bilo koje vrijeme kako bi prekinuli izazov i pozvali pomoć. Njihov je glavni zadatak pronaći hranu, vodu i sklonište, a kada se kolo ponovno okrene, sudionici se premještaju na novu lokaciju gdje su prisiljeni koristiti potpuno drugačiji sustav vještina za preživljavanje.

Sudionici nisu tipični stručnjaci za preživljavanje, već obični ljudi koji imaju želju dokazati se. Ono što sudionici ne znaju je da mehanizam kola odražava lunarni kalendar. Sa svakom promjenom faze Mjeseca, kolo će se okrenuti i poslati svakog sudionika u novu klimatsku zonu. Vrijeme koje će provesti na svakoj lokaciji je poznato samo gledateljima, ostavljajući sudionike da se muče i propitkuju kada će se kolo ponovno okrenuti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju