1. Korzika

Korzika je Francuski otok koji je smješten oko 200 km od Azurne obale. Otok je popularna turistička destinacija Francuzima i ostalim Europljanima. Turizam je najviše razvijen u područjima oko Porto Vecchia i Bonifacia na jugu otoka, te oko Calvija na sjeveru.
Kada posjetiti: svibanj-lipanj; rujan-listopad

2. Medellin, Kolumbija

Ovaj grad poznat je po - cvijeću! Grad leži u dolini Abura na obalama rijeke Medellín. Zanimljivo je što u ovom gradu stanovnici nikada ne nose japanke (iako je ljeti užasno vruće) - to je nešto što je rezervirano samo za turiste!
Kada posjetiti: tijekom cijele godine, no od svibnja do rujna se ne preporuča jer je sezona monsuna.


3. Koyasan, Japan
Želite li doživjeti Japan u onom izvornom obliku? Daleko od gradske vreve i prenatrpanih ulica? Koyasan je mjesto koje se tijekom stoljeća nije pretjerano puno promijenilo, i na kojem se kulturna i povijesna baština predivno spajaju s prirodom. Ovo mjesto valja posjetiti 15. lipnja kada se organizira Aoba Festival ili 13. kolovoza kada je Festival svijeća.
Kada posjetiti: Najbolje tijekom radnog dana (vikendom znaju biti gužve)

4. Maramureš, Rumunjska

Ovo područje nalazi se u sjevernoj Rumunjskoj i zapadnoj Ukrajini te je dio druge povijesne pokrajine Transilvanije. Pokrajinu Maramureš su u srednjem vijeku naselili uglavnom slavenski stanovnici, odnosno Bijeli Hrvati i Ukrajinci, tako da vam neće biti dosadno ako volite proučavati korijene Hrvata!
Kada posjetiti: Svibanj - lipanj za razgled cvijeća; srpanj-rujan za hiking; listopad za razne događaje i festivale

5. Tunis, Tunis
Svi ste vjerojatno barem jednom razmišljali da odete u Tunis i uživate u jeftinim ponudama brojnih hotela koji mame niskim cijenama i odličnom ponudom. No, malo nas zna da je Tunis zapravo država prebogata kulturnim blagom i brojnim turističkim atrakcijama, koje često nisu na planu razgledavanja koje agencije nude. Tunis je zaista jedna od destinacija koje valja posjetiti i tu se slažemo s Nat Geo ekipom.
Kada posjetiti: travanj - kolovoz za ljetni odmor; rujan - ožujak za golf i spa odmore
Ukoliko želite pročitati cijeli članak i preporuku svih 20 država koje je odabrao National Geographic Traveler - kliknite ovdje!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju