Tko kaže da se srednjevjekovni dvorci više ne grade? Poduzetnici iz Boisea, u američkoj saveznoj državi Idaho, stavili su na tržište upravo ovakvu neobičnu nekretninu. Izgrađena je u gotičkom stilu 2010. godine, a prostire se na nešto više od 540 četvornih metara.

Kameni dvorac s drvenim podovima sadrži pet spavaćih soba, šest i pol kupaonica te lijepu blagovaonicu koja kao da je izašla iz omiljenog viteškog filma. Tome i u prilog ide i oklop, koji krasi predvorje ove monumentalne kuće. Spavaća soba sa srednjevjekovnim štihom Spavaća soba sa srednjevjekovnim štihom (Foto: Profimedia.hr)
Unatoč srednjevjekovnom uređenju, ovdje ćete naći sva pomagala modernog svijeta – od potpuno opremljene kupaonice, preko jacuzzija, do garaže u koju se mogu staviti tri osobna automobila. Kuća ima čak i geotermalno grijanje.

Dvorac traži svojeg (modernog) vladara za cijenu od 2,7 milijuna dolara, a vlasnici su istaknuli da će prihvatiti i plaćanje u kriptovaluti bitcoinu.

Kako izgleda gotički dvorac građen modernom tehnologijom u 2010. godini, pogledajte u našoj fotogaleriji. Zanimljivi detalji u modernom dvorcu Zanimljivi detalji u modernom dvorcu (Foto: Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju