Losos s krumpirom i porilukom

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac


Sastojci:

Losos, maslinovo ulje, sol, timijan, ružmarin, bosiljak, krumpir, mladi poriluk, papar.

Priprema:


1. Losos zarezati po koži nekoliko puta (prije toga skinuti ljuske), posoliti. Okrenuti ga i napraviti par 'džepića' u mesu te ih napuniti s ružmarinom, timijanom i bosiljkom.

2. Staviti na ugrijanu tavicu, koža prema dolje, i ispeći.

3. Krumpir oguliti i staviti da se kuha, poriluk dobro oprati i narezati na kolutiće. Kuhani krumpir i poriluk malo popržiti na maslinovom ulju. Začiniti kad je gotovo svježim paprom, soli i maslinovim uljem.