Losos s krumpirom i porilukom

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru


Sastojci:

Losos, maslinovo ulje, sol, timijan, ružmarin, bosiljak, krumpir, mladi poriluk, papar.

Priprema:


1. Losos zarezati po koži nekoliko puta (prije toga skinuti ljuske), posoliti. Okrenuti ga i napraviti par 'džepića' u mesu te ih napuniti s ružmarinom, timijanom i bosiljkom.

2. Staviti na ugrijanu tavicu, koža prema dolje, i ispeći.

3. Krumpir oguliti i staviti da se kuha, poriluk dobro oprati i narezati na kolutiće. Kuhani krumpir i poriluk malo popržiti na maslinovom ulju. Začiniti kad je gotovo svježim paprom, soli i maslinovim uljem.