Losos s krumpirom i porilukom

U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura


Sastojci:

Losos, maslinovo ulje, sol, timijan, ružmarin, bosiljak, krumpir, mladi poriluk, papar.

Priprema:


1. Losos zarezati po koži nekoliko puta (prije toga skinuti ljuske), posoliti. Okrenuti ga i napraviti par 'džepića' u mesu te ih napuniti s ružmarinom, timijanom i bosiljkom.

2. Staviti na ugrijanu tavicu, koža prema dolje, i ispeći.

3. Krumpir oguliti i staviti da se kuha, poriluk dobro oprati i narezati na kolutiće. Kuhani krumpir i poriluk malo popržiti na maslinovom ulju. Začiniti kad je gotovo svježim paprom, soli i maslinovim uljem.