• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Hrvatske slastice u modernoj verziji: U centru Zagrebu otvara se slastičarna Time

U Slastičarni Time možete očekivati hrvatske tradicionalne slastice u vrlo modernoj i iznimno kreativnoj verziji. Gibanica osvaja i one koji nisu njen ljubitelj, kremšnite dolaze na karameliziranom biskvitu, s mousseom od burbon vanilije i chantilly kremom...

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 6.06.2017 09:39 komentari
viber Created with Sketch.
Robert Hromalić - 2
Robert Hromalić - 2 (Foto:Sandro Sklepić)

Galerija Robert Hromalić - 3 21 Robertova fantastična gibanica 21 Robert Hromalić - 4 21 Robert Hromalić - 5 21

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta


Elegantni bijeli stožac od bijele čokolade, a kad ga presiječete otkrijete biskvit od maka, mousse od svježeg sira, oko stošca nekoliko komadića karameliziranog lisnatog tijesta i karameliziranog oraha te mrvice maka. Biste li ikad pogodili da se radi o gibanici?



Upravo ju takvu radi 26-godišnji slastičar poznatog zagrebačkog restorana Time, Robert Hromalić, koji uskoro postaje voditelj nove slastičarne pod istim imenom. Gibanica u obliku stošca nije jedini neobični desert iz njegove kuhinje.

U Slastičarni Time možete očekivati i druge hrvatske tradicionalne slastice u vrlo modernoj i iznimno kreativnoj verziji. Spomenuta gibanica osvaja i one koji nisu njen ljubitelj, kremšnite dolaze na karameliziranom biskvitu, s mousseom od burbon vanilije, i chantilly kremom. Čupavci do neke točke i liče svom originalu. Biskvit od kokosa i badema upotpunjava tekući insert od kokosa i malina, tučeni ganache od mliječne čokolade, a na vrhu su mali jestivi kokosi.

Na prvom slatkom meniju naći će se i tart, trenutno od malina i estragona. Na prhko tijesto dolazi krema od badema, krema od estragona i svježe maline, koje će kasnije zamijeniti drugo sezonsko voće.



U svojim desertima Robert koristi sve segmente originala, ali prikazane na moderniji način. Zanat je pekao u Parizu, gdje je prije dvije godine bio prvi Hrvat koji je završio slastičarstvo na prestižnoj Ferrandi školi, a potom odradio staž u restoranu hotela Le Meurice pod chefom Cedricom Groletom, a kasnije nekoliko mjeseci radio kod chefa Yanna Couvreura. Nakon godinu dana u Parizu odlučio se vratiti i početi graditi karijeru u Zagrebu.

"Konkurencija tamo je prevelika i puno duže bi mi trebalo da napredujem nego ovdje, a mislim da je naše tržište spremno za nove stvari", kazao je Robert za Punkufer. Opisuje kako svaka slastičarna u Parizu ima 50 ljudi na lageru, pa kad netko ode, idući samo uskoči. Slastičarstvo je tamo velik biznis, puno je portala koji o tome pišu, blogera i ova grana jako je cijenjena.

"U školi sam provodio cijele dane. Od 7 do 14, pa pauza za ručak nakon koje je išao teorijski i praktični dio, pa diskusija o naučenom. Kuhari rade po 15 sati dnevno, velik je pritisak, psihički i fizički, pa se Francuzi ne zadržavaju dugo na jednom radnom mjestu. Vrijeme mi je proletilo, a od Pariza sam vidio ono na putu do posla i natrag", kaže Robert.



Po povratku, idealnog partnera za realizaciju svojih ideja našao je u vlasnicima restorana Time s kojima otvara slastičarne u Teslinoj i Petrovoj, a usto će biti i prodajni prostori.

Dok ne usavrši trenutnu ponudu, ne planira uvoditi nove kolače, ali s vremenom će ih biti još, uglavnom hrvatskih tradicionalnih, ali naći će se tu i croissanti za koje će izrađivati lisnato po originalnoj francuskoj recepturi po kojoj izrada tijesta traje 3 dana. "Kod nas nema pravog lisnatog, pa mislim da će ovo biti pun pogodak", ističe Robert.

Za kolače planira koristiti samo vrhunske sastojke, uključujući i Valrhonu čokoladu koju ne koristi puno restorana u Hrvatskoj.

"Radim lagane deserte, koji ne padaju teško na želudac i ne napuhu. Ne koristim puno šećera, ali stavljam dosta cvijeta soli da izbalansira šećer", priča Robert ističući kako uvijek traži idealno rješenje za svaki kolač i ne želi ga stavljati na tržište dok ne bude savršen. Neke sastojke koristi hrvatske, dok neke nabavlja iz Francuske jer ih na našem tržištu još nema u takvoj kvaliteti.

Robertov kuharski put počeo je sa 17 godina, a radio je kod Ane Ugarković i Dine Galvagna. Za kuharsko iskustvo kaže da mu širi horizonte i pomaže u slastičarstvu jer, što koristi u kuhinji, primjeni i na slastice. Veselimo se probati nove kreacije iz njegove slatke kuhinje.

  • #gdje sjesti
  • #robert hromalić
  • #restoran time
  • #slastičarna
  • #slastičar
  • #deserti
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Božićne zvjezdice: Klasik iz limene kutije za kekse gotov za manje od pola sata
Uspijevaju svima
Na stolu za pola sata: Klasik iz limene kutije za kekse koji ćete grickati dok radite "ozbiljne" kolače
Rumunjska orahnjača cozonac recept
Cozonac
Ovako Rumunji rade orahnjaču! Izgleda kompliciranije od hrvatske verzije, ali lako se slaže
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Val di Rabbi
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Loop Living Cocoon
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima
Pokrovitelj Kenwood
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pokušaj ubojstva u Velikoj Gorici: Uhićen muškarac
PRIVEDEN JE
Pokušaj ubojstva kod Zagreba! Djevojka (21) hitno prebačena u bolnicu
U Njemačkoj nožem izbo ženu i njezino četvero djece
zločin u njemačkoj
Užasan napad! Izbo mladu ženu i njezino četvero djece, najmlađe ima tri godine. Policija pokrenula veliku akciju
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
show
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Kako Hrvatska stoji u anketama za Dječji Eurosong 2025.?
Svi navijamo!
Hoće li naš Marino osvojiti srca publike? Evo kako Hrvatska stoji u anketama za Dječji Eurosong
Preminuo glumac Peter Greene
tužne vijesti
Glumac iz kultnih filmova pronađen mrtav u svom stanu, imao je 60 godina
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
Nisu uvijek ginekološke prirode
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
Čokoladni kuglof s jogurtom: Recept koji vam svaki put uspije – sočniji nego ikad!
Jednostavan, a tako fin!
Čokoladni kuglof s jogurtom: Recept koji vam svaki put uspije - sočniji nego ikad!
zabava
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Wow!
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Preslatko!
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Jednostavna ideja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Znanstvena-fantastika uskoro postaje stvarnost: Robotaksiji stižu na zagrebačke ceste
Počinje Verne Show
Znanstvena-fantastika uskoro postaje stvarnost: Robotaksiji stižu na zagrebačke ceste
sport
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
La Liga: Girona preokretom kao gost svladala Real Sociedad
Domaćini dugo vodili
VIDEO Tri Hrvata s klupe gledala preokret: Na kraju je slavio - Livaković
tv
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
sve
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Mimoza s brusnicama
Jednostavno

Savršen za svako jutro: Recept za mimoza kolač s brusnicama

Mimoza kolač s brusnicama idealan je za brojne prigode jer izgleda svečano, a pravi se sasvim lako. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

  • Harry’s Piccolo u Spinnakeru Hrana i piće
    Harry's Piccolo

    Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

  • Mimoza s brusnicama Hrana i piće
    Jednostavno

    Savršen za svako jutro: Recept za mimoza kolač s brusnicama

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close