• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Hrvatske slastice u modernoj verziji: U centru Zagrebu otvara se slastičarna Time

U Slastičarni Time možete očekivati hrvatske tradicionalne slastice u vrlo modernoj i iznimno kreativnoj verziji. Gibanica osvaja i one koji nisu njen ljubitelj, kremšnite dolaze na karameliziranom biskvitu, s mousseom od burbon vanilije i chantilly kremom...

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 6.06.2017 09:39 komentari
viber Created with Sketch.
Robert Hromalić - 2
Robert Hromalić - 2 (Foto:Sandro Sklepić)

Galerija Robert Hromalić - 3 21 Robertova fantastična gibanica 21 Robert Hromalić - 4 21 Robert Hromalić - 5 21

U trendu Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine Danilo - 1 Nedovoljno poznato, a zgodno Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu


Elegantni bijeli stožac od bijele čokolade, a kad ga presiječete otkrijete biskvit od maka, mousse od svježeg sira, oko stošca nekoliko komadića karameliziranog lisnatog tijesta i karameliziranog oraha te mrvice maka. Biste li ikad pogodili da se radi o gibanici?



Upravo ju takvu radi 26-godišnji slastičar poznatog zagrebačkog restorana Time, Robert Hromalić, koji uskoro postaje voditelj nove slastičarne pod istim imenom. Gibanica u obliku stošca nije jedini neobični desert iz njegove kuhinje.

U Slastičarni Time možete očekivati i druge hrvatske tradicionalne slastice u vrlo modernoj i iznimno kreativnoj verziji. Spomenuta gibanica osvaja i one koji nisu njen ljubitelj, kremšnite dolaze na karameliziranom biskvitu, s mousseom od burbon vanilije, i chantilly kremom. Čupavci do neke točke i liče svom originalu. Biskvit od kokosa i badema upotpunjava tekući insert od kokosa i malina, tučeni ganache od mliječne čokolade, a na vrhu su mali jestivi kokosi.

Na prvom slatkom meniju naći će se i tart, trenutno od malina i estragona. Na prhko tijesto dolazi krema od badema, krema od estragona i svježe maline, koje će kasnije zamijeniti drugo sezonsko voće.



U svojim desertima Robert koristi sve segmente originala, ali prikazane na moderniji način. Zanat je pekao u Parizu, gdje je prije dvije godine bio prvi Hrvat koji je završio slastičarstvo na prestižnoj Ferrandi školi, a potom odradio staž u restoranu hotela Le Meurice pod chefom Cedricom Groletom, a kasnije nekoliko mjeseci radio kod chefa Yanna Couvreura. Nakon godinu dana u Parizu odlučio se vratiti i početi graditi karijeru u Zagrebu.

"Konkurencija tamo je prevelika i puno duže bi mi trebalo da napredujem nego ovdje, a mislim da je naše tržište spremno za nove stvari", kazao je Robert za Punkufer. Opisuje kako svaka slastičarna u Parizu ima 50 ljudi na lageru, pa kad netko ode, idući samo uskoči. Slastičarstvo je tamo velik biznis, puno je portala koji o tome pišu, blogera i ova grana jako je cijenjena.

"U školi sam provodio cijele dane. Od 7 do 14, pa pauza za ručak nakon koje je išao teorijski i praktični dio, pa diskusija o naučenom. Kuhari rade po 15 sati dnevno, velik je pritisak, psihički i fizički, pa se Francuzi ne zadržavaju dugo na jednom radnom mjestu. Vrijeme mi je proletilo, a od Pariza sam vidio ono na putu do posla i natrag", kaže Robert.



Po povratku, idealnog partnera za realizaciju svojih ideja našao je u vlasnicima restorana Time s kojima otvara slastičarne u Teslinoj i Petrovoj, a usto će biti i prodajni prostori.

Dok ne usavrši trenutnu ponudu, ne planira uvoditi nove kolače, ali s vremenom će ih biti još, uglavnom hrvatskih tradicionalnih, ali naći će se tu i croissanti za koje će izrađivati lisnato po originalnoj francuskoj recepturi po kojoj izrada tijesta traje 3 dana. "Kod nas nema pravog lisnatog, pa mislim da će ovo biti pun pogodak", ističe Robert.

Za kolače planira koristiti samo vrhunske sastojke, uključujući i Valrhonu čokoladu koju ne koristi puno restorana u Hrvatskoj.

"Radim lagane deserte, koji ne padaju teško na želudac i ne napuhu. Ne koristim puno šećera, ali stavljam dosta cvijeta soli da izbalansira šećer", priča Robert ističući kako uvijek traži idealno rješenje za svaki kolač i ne želi ga stavljati na tržište dok ne bude savršen. Neke sastojke koristi hrvatske, dok neke nabavlja iz Francuske jer ih na našem tržištu još nema u takvoj kvaliteti.

Robertov kuharski put počeo je sa 17 godina, a radio je kod Ane Ugarković i Dine Galvagna. Za kuharsko iskustvo kaže da mu širi horizonte i pomaže u slastičarstvu jer, što koristi u kuhinji, primjeni i na slastice. Veselimo se probati nove kreacije iz njegove slatke kuhinje.

  • #gdje sjesti
  • #robert hromalić
  • #restoran time
  • #slastičarna
  • #slastičar
  • #deserti
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Obrnuti vodopad Naneghat u Indiji
Prirodni fenomen
Obrnuti vodopad: Tajanstveno mjesto na kojem se voda "penje", a ne slijeva niz planinu
Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu
Za 20 minuta
Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno
Tematski parkovi u Europi za Božić 2025.
Zemlja čuda
Ova bajkovita mjesta u Europi savršen su izbor za zimske praznike s djecom
Kako napraviti suppli?
Prefini suppli
Hrskavi izvana, mekani i sočni iznutra: Recept za pržene krokete od riže i sira
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Ministar Božinović o skupini koja je ušla u Vjesnik
Traju izvidi
Božinović otkrio tko se još ušuljao u zgradu Vjesnika: Među njima i ženska osoba, a nisu ni svi maloljetni
Pronađena djevojčica nestala u Zagrebu
sretan kraj potrage
Pronađena djevojčica nestala u Zagrebu
Izgladnjeli, otvorenih rana, zanemarivani: Iz međimurskih romskih naselja svake godine se spasi 700 pasa, ali problem ne prestaje
Večeras u Provjerenom
Užas na sjeveru Hrvatske: "Noge su mu bile oglodane do kostiju s ogromnim ranama, želudac pun kamenja"
show
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Franka Batelić podijelila preslatki trenutak između kćerkice i Vedrana Ćorluke
''Kad je on tu...'''
Ćorlukina Franka podijelila preslatki trenutak tate Vedrana i njihove mezimice
Tko je suprug Meri Goldašić Jure od kojeg se rastaje?
samozatajni jure
Tko je suprug Meri Goldašić, od kojeg se razvodi?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Simptomi bolesti gušterače: Kako i gdje boli?
Piše liječnik
Simptomi bolesti gušterače: Kako i gdje boli?
zabava
"O moj Bože, zaglavila je!" Video s kruzera izazvao paniku na mrežama
Bolje ne!
"O moj Bože, zaglavila je!" Video s kruzera izazvao paniku na mrežama
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Urnebesno
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
tech
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
Startaj Hrvatska 2025.
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
NASA na Marsu otkrila nešto što nije očekivala: Jesu li to tragovi svemirskog posjetitelja?
Privuklo pozornost
NASA na Marsu otkrila nešto što nije očekivala: Jesu li to tragovi svemirskog posjetitelja?
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
sport
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
velika borba
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina dobila strašan ždrijeb
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
KANADSKI BREND
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
Mario Kovačević uveo veliku promjenu u svlačionicu Dinama
Zanimljivo
Mario Kovačević uveo novo pravilo u svlačionicu Dinama
tv
U dobru i zlu: Sve se više zbližavaju – hoće li njihov odnos prerasti u nešto više?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sve se više zbližavaju – hoće li njihov odnos prerasti u nešto više?
Kumovi: Još će neko vrijeme ostati glavna tema Zaglava
KUMOVI
Kumovi: Još će neko vrijeme ostati glavna tema Zaglava
Skrivena sudbina: Njihova bi ih igra mogla skupo koštati
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Njihova bi ih igra mogla skupo koštati
putovanja
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
novac
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Preuzeli Katran
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
lifestyle
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Laura Gnjatović predstavila nacionalni kostim na izboru za Miss Universe
IZAZVALA ODUŠEVLJENJE
Naša Miss Universe na svjetskom izboru predstavila nacionalni kostim, izgledala je predivno
Lejla Filipović u cipelama koje podižu cijelu kombinaciju bez previše napora.
OMILJENI MODEL
Lejla Filipović: Cipele koje bez previše napora podižu svaku kombinaciju, boja je vrh
sve
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
velika borba
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina dobila strašan ždrijeb
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Torta od meda
Jednostavnije ne može

Slastica u zadnji čas: Slatka torta za koju sve sastojke imate kod kuće, a pripremit ćete je za pola sata

Završni detalj na ovoj slatkoj torti je medeni sirup koji će je učiniti neodoljivo sočnom. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Torta od meda Hrana i piće
    Jednostavnije ne može

    Slastica u zadnji čas: Slatka torta za koju sve sastojke imate kod kuće, a pripremit ćete je za pola sata

  • Pizzeria 14 Hrana i piće
    Sretna četrnajstica

    Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

  • Muffini s bananom Hrana i piće
    Jednostavno

    Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close