• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Hrvatske slastice u modernoj verziji: U centru Zagrebu otvara se slastičarna Time

U Slastičarni Time možete očekivati hrvatske tradicionalne slastice u vrlo modernoj i iznimno kreativnoj verziji. Gibanica osvaja i one koji nisu njen ljubitelj, kremšnite dolaze na karameliziranom biskvitu, s mousseom od burbon vanilije i chantilly kremom...

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 6.06.2017 09:39 komentari
viber Created with Sketch.
Robert Hromalić - 2
Robert Hromalić - 2 (Foto:Sandro Sklepić)

Galerija Robert Hromalić - 3 21 Robertova fantastična gibanica 21 Robert Hromalić - 4 21 Robert Hromalić - 5 21

U trendu Ilustracija sendviča od focaccije Focaccina Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom Black Cabin Lokve - 23 Black Cabin Lokve U Gorskom kotaru: Crna planinska koliba za ljubitelje svježeg zraka, osame i malih luksuza


Elegantni bijeli stožac od bijele čokolade, a kad ga presiječete otkrijete biskvit od maka, mousse od svježeg sira, oko stošca nekoliko komadića karameliziranog lisnatog tijesta i karameliziranog oraha te mrvice maka. Biste li ikad pogodili da se radi o gibanici?



Upravo ju takvu radi 26-godišnji slastičar poznatog zagrebačkog restorana Time, Robert Hromalić, koji uskoro postaje voditelj nove slastičarne pod istim imenom. Gibanica u obliku stošca nije jedini neobični desert iz njegove kuhinje.

U Slastičarni Time možete očekivati i druge hrvatske tradicionalne slastice u vrlo modernoj i iznimno kreativnoj verziji. Spomenuta gibanica osvaja i one koji nisu njen ljubitelj, kremšnite dolaze na karameliziranom biskvitu, s mousseom od burbon vanilije, i chantilly kremom. Čupavci do neke točke i liče svom originalu. Biskvit od kokosa i badema upotpunjava tekući insert od kokosa i malina, tučeni ganache od mliječne čokolade, a na vrhu su mali jestivi kokosi.

Na prvom slatkom meniju naći će se i tart, trenutno od malina i estragona. Na prhko tijesto dolazi krema od badema, krema od estragona i svježe maline, koje će kasnije zamijeniti drugo sezonsko voće.



U svojim desertima Robert koristi sve segmente originala, ali prikazane na moderniji način. Zanat je pekao u Parizu, gdje je prije dvije godine bio prvi Hrvat koji je završio slastičarstvo na prestižnoj Ferrandi školi, a potom odradio staž u restoranu hotela Le Meurice pod chefom Cedricom Groletom, a kasnije nekoliko mjeseci radio kod chefa Yanna Couvreura. Nakon godinu dana u Parizu odlučio se vratiti i početi graditi karijeru u Zagrebu.

"Konkurencija tamo je prevelika i puno duže bi mi trebalo da napredujem nego ovdje, a mislim da je naše tržište spremno za nove stvari", kazao je Robert za Punkufer. Opisuje kako svaka slastičarna u Parizu ima 50 ljudi na lageru, pa kad netko ode, idući samo uskoči. Slastičarstvo je tamo velik biznis, puno je portala koji o tome pišu, blogera i ova grana jako je cijenjena.

"U školi sam provodio cijele dane. Od 7 do 14, pa pauza za ručak nakon koje je išao teorijski i praktični dio, pa diskusija o naučenom. Kuhari rade po 15 sati dnevno, velik je pritisak, psihički i fizički, pa se Francuzi ne zadržavaju dugo na jednom radnom mjestu. Vrijeme mi je proletilo, a od Pariza sam vidio ono na putu do posla i natrag", kaže Robert.



Po povratku, idealnog partnera za realizaciju svojih ideja našao je u vlasnicima restorana Time s kojima otvara slastičarne u Teslinoj i Petrovoj, a usto će biti i prodajni prostori.

Dok ne usavrši trenutnu ponudu, ne planira uvoditi nove kolače, ali s vremenom će ih biti još, uglavnom hrvatskih tradicionalnih, ali naći će se tu i croissanti za koje će izrađivati lisnato po originalnoj francuskoj recepturi po kojoj izrada tijesta traje 3 dana. "Kod nas nema pravog lisnatog, pa mislim da će ovo biti pun pogodak", ističe Robert.

Za kolače planira koristiti samo vrhunske sastojke, uključujući i Valrhonu čokoladu koju ne koristi puno restorana u Hrvatskoj.

"Radim lagane deserte, koji ne padaju teško na želudac i ne napuhu. Ne koristim puno šećera, ali stavljam dosta cvijeta soli da izbalansira šećer", priča Robert ističući kako uvijek traži idealno rješenje za svaki kolač i ne želi ga stavljati na tržište dok ne bude savršen. Neke sastojke koristi hrvatske, dok neke nabavlja iz Francuske jer ih na našem tržištu još nema u takvoj kvaliteti.

Robertov kuharski put počeo je sa 17 godina, a radio je kod Ane Ugarković i Dine Galvagna. Za kuharsko iskustvo kaže da mu širi horizonte i pomaže u slastičarstvu jer, što koristi u kuhinji, primjeni i na slastice. Veselimo se probati nove kreacije iz njegove slatke kuhinje.

  • #gdje sjesti
  • #robert hromalić
  • #restoran time
  • #slastičarna
  • #slastičar
  • #deserti
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Stavljate li ga u francusku salatu? Sastojak koji uvijek podijeli Hrvate oko blagdana
Na kojoj ste strani?
Stavljate li je u francusku salatu? Sastojak koji uvijek podijeli Hrvate oko blagdana
Slasna piccata: Recept za prženu piletinu koja najbolje paše s tjesteninom
Talijanski specijalitet
Slasna piccata: Recept za prženu piletinu koja najbolje paše s tjesteninom
Idila na Slapnici: Mlin u kojem možete odmoriti i okrijepiti se za 1 euro
Neprocjenjivo
Idila na Slapnici: Mlin bez konobara u kojem možete odmoriti i okrijepiti se za 1 euro
Još stignete: Nova godina na putovanju uz dodatnih 10 posto popusta
Akcija
Još stignete: Nova godina na putovanju uz dodatnih 10 posto popusta
Blagdani "ante portas": Što pokloniti onome koji ima sve, a voli fine zalogaj
Nema greške
Blagdani "ante portas": Što pokloniti onome koji ima sve, a voli fine zalogaje?
Tjestenina sa srdelama i rajčicom recept
Najlakši recept
Tjestenina sa srdelama posno je jelo savršenog okusa – idealno za petke i svetke
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima konačno u Zagrebu
Focaccina
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb
Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Overseas Highway
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
U Gorskom kotaru: Crna planinska koliba za ljubitelje svježeg zraka, osame i malih luksuza
Black Cabin Lokve
U Gorskom kotaru: Crna planinska koliba za ljubitelje svježeg zraka, osame i malih luksuza
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
(Ne)pomirljive razlike
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nakon brisanja murala u Supetru, oglasili se iz Grada Vukovara: Gradonačelnica je mogla pokazati malo više zahvalnosti
Sporni mural na rivi
Iz Vukovara poslali znakovitu poruku gradonačelnici Supetra: "Kako bi se spriječile situacije..."
Povlači se serija lijeka: Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku
HALMED objavio
Povlači se serija lijeka: Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku
Vladimir Putin odgovara na pitanja u emisiji Rezultati godine
REZULTATI GODINE
Oštra Putinova poruka šefu NATO-a: "Znate li uopće čitati?"
show
Maja Šuput, Bloom i Saša Kopljar na koncertu ''Želim život''
posebna večer
Ruku pod ruku: Maja Šuput na koncert Želim život stigla je s posebnom pratnjom
Ljubavna priča Tare Davis-Woodhall i Huntera Woodhalla
inspirativni sportski par
Jedan zagrljaj promijenio je sve: Njihova ljubavna priča osvojila je svijet sporta
Justus Reid dao ugraditi kuhinju u kuću koju je kupio za 5000 eura
sve je stalo!
Amerikanca koji obnavlja kuću u Hrvatskoj dočekalo iznenađenje: "Nisam mislio da je moguće!"
zdravlje
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
Oprez!
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
Znanstvenici otkrili: Samo jedna večernja navika može vam dramatično sniziti krvni tlak!
Važno!
Znanstvenici otkrili: Samo jedna večernja navika može vam dramatično sniziti krvni tlak!
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
zabava
Kitovi opkolili brod, pogledajte veličanstveni prizor od kojeg zastaje dah
Čarobna priroda
Kitovi opkolili brod, pogledajte veličanstveni prizor od kojeg zastaje dah
Divovski pas najveća je maza na svijetu, svi bi htjeli ovakvog nježnog diva
Preslatko!
Divovski pas najveća je maza na svijetu, svi bi htjeli ovakvog nježnog diva
Dosadilo im čišćenje snijega i leda sa stepenica, pogledajte jednostavno rješenje kojim su oduševili internet
Što kažete?
Dosadilo im čišćenje snijega i leda sa stepenica, pogledajte jednostavno rješenje kojim su oduševili internet
tech
Lijek koji ne ubija, nego liječi rak? Znanstvenici pokazali da jednostavna tableta može smiriti izrazito agresivan oblik raka
Promjena pristupa
Lijek koji ne ubija, nego liječi rak? Znanstvenici pokazali da jednostavna tableta može smiriti izrazito agresivan oblik raka
Fotograf tražio jelene, a nabasao na spektakularno otkriće staro 200 milijuna godina
Visoko na litici
Fotograf tražio jelene, a nabasao na spektakularno otkriće staro 200 milijuna godina
Bankrot kompanije koja je popularna i u Hrvatskoj: To je “tragedija za potrošače”
Jeste koristili njihove proizvode?
Bankrot kompanije koja je popularna i u Hrvatskoj: "To je tragedija za potrošače"
sport
Allegri ostavio Modrića na klupi pa platio porazom: Napoli rutinski do finala Superkupa
Kockao se
Allegri donio odluku o Modriću, gadno mu se obila o glavu: Milan izbačen iz Superkupa
Cherneka Johnson oduševila izgledom na vaganju pred obranu pojasa
Brani pojas
VIDEO Najzgodnija boksačica svijeta ulazi u ring: Svi su gledali samo nju na vaganju
Skijanje: Jan Zabystran senzacionalni pobjednik u Val Gardeni!
Svaka čast!
Senzacija godine: Pojavio se "niotkud" i pobijedio najboljeg na svijetu!
tv
MasterChef: Kuhanje završilo suzama, ali ne radosnicama! "Prvi put sam imala super ideju!"
OSMI STRES TEST
Kuhanje završilo suzama, ali ne radosnicama! "Prvi put sam imala super ideju!"
MasterChef: Endrina, Otto, Barbara i Renata u stres testu - tko će Goranu zadati glavobolju?
NETKO ODLAZI
Endrina, Otto, Barbara i Renata u stres testu - tko će Goranu zadati glavobolju?
MasterChef: Žiri "oštro" komentirao Krunoslavovo jelo! "Pa prolazili smo to dosad!"
ODLIČAN!
Žiri "oštro" komentirao Krunoslavovo jelo! "Pa prolazili smo to dosad!"
putovanja
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima konačno u Zagrebu
Focaccina
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb
Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom
U Gorskom kotaru: Crna planinska koliba za ljubitelje svježeg zraka, osame i malih luksuza
Black Cabin Lokve
U Gorskom kotaru: Crna planinska koliba za ljubitelje svježeg zraka, osame i malih luksuza
novac
Najveći slovenski vojni brod Triglav moderniziran u Iskra brodogradilištu u Šibeniku
prije roka
Najveći slovenski vojni brod Triglav moderniziran u Iskra brodogradilištu u Šibeniku
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Kolači koji mogu stajati
Suhi, sitni, prefini
Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata
Milanka Opačić na koncertu Želim život
Koncert Želim život
Milanka Opačić: Najbolji dokaz da je klasična i nenametljiva elegancija dovoljna za vrhunsko izdanje
Recept za keksiće s malinama
Keksići za Božić
Malo su nam popucali, ali okus je fantastičan: Spremite recept za prhke keksiće s malinama
sve
Kolači koji mogu stajati
Suhi, sitni, prefini
Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata
Allegri ostavio Modrića na klupi pa platio porazom: Napoli rutinski do finala Superkupa
Kockao se
Allegri donio odluku o Modriću, gadno mu se obila o glavu: Milan izbačen iz Superkupa
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima konačno u Zagrebu
Focaccina
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb
Ilustracija sendviča od focaccije
Focaccina

Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb

Uvjerljivo su najpopularniji sendviči s mortadelom, stracciatellom, pestom od pistacija, kao i oni s pršutom, pestom od bosiljka, mozzarellom, rajčicom i bosiljkom... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Medeni kruh Hrana i piće
    Starinski kolači

    Recept za kolač od medenjaka: Savršen spoj začina, meki biskvit i dašak nostalgije

  • Hot Frog - 7 Hrana i piće
    Hot Frog

    Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni

  • Ilustracija sendviča od focaccije Hrana i piće
    Focaccina

    Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close