Regija Epir u sjeverozapadnoj Grčkoj planinsko je područje između Jonskoga mora na zapadu i planinskoga lanca Pinda na istoku. Njezin naziv potječe od grčke riječi za kopno, odnosno kontinent. Nakon oslobođenja od Osmanlija jugoistočni dio pripao je Grčkoj, a kasnije mu je pridružen i jugozapadni dio. Sjeverni dio Epira dodijeljen je Albaniji.

Jedna od najpoznatijih grčkih jezera nalaze se upravo u Epiru, a zovu se Drakolimni. Jedno je jezero na planini Tymfi, a drugo je na brdu Smolikas i udaljeni su tek nekoliko kilometara.

Prema lokalnoj predaji, dva zmaja neprijatelja nekad su živjela u planinama. Za njihovih borbi letjele su stijene i borovi, probijajući tako Zemlju i stvarajući očaravajuću prirodu kakva se može vidjeti danas.

No mitskih zmajeva koji vrebaju unutar jezera ondje nema. Umjesto toga, pronaći ćete vodozemce koji uživaju u prekrasnom krajoliku. Budući da su pomalo nalik mitskim bićima, mještani ih čak nazivaju "malim zmajevima" .

Vrijedi milijune: Prodaje se vila na jezeru za 160 kuna onome tko ispuni uvjet vlasnice Calgary Calgary Alberta +0 Alberta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju