Vjerojatno ste čuli za američke i bosanske piramide, ali za ove bismo se kladili da niste! Sudanske piramide u Meroeu podjednako zadivljuju svojom poviješću, strukturom i ljepotom, a za uživanje u ovom prizoru nećete se morati gužvati s tisućama turista kao u Egiptu jer sudanske piramide još nisu ostvarile pravi turistički potencijal.

Meroe je bio glavni grad kraljevstva Kush, kojim su vladali nubijski kraljevi. Stare 4600 godina, Merojske piramide građene su u takozvanom nubijskom stilu koji karakteriziraju strmine i male baze.

Aleksandrija Putovanja Veličanstveni svjetionik u Aleksandriji: Priča o čudu antičkog svijeta kojeg je nemoguće nadmašiti

Ove piramide ne samo da su samo impresivne nego ih ima dovoljno za jedan veliki fotosesion! Prema nekim arheolozima u jednome malom dijelu Sudanske pustinje - im više piramida nego u cijelom Egiptu zajedno.

Skriveno blago 

Kao i egipatske, tako su i sudanske piramide građene kao grobnice. Piramide su ponosno stajale sve do 1880. godine, kada ih je poprilično oštetio talijanski istraživač Giussepe Ferilini u potrazi za skrivenim blagom. I dok je većina piramida obnovljena, neke su ipak ostavljene oštećene, ali svejedno zadivljuju svojom ljepotom.

Zbog ratnih sukoba preporuka je da se ne putuje u ovaj dio svijeta, ali ako se već nađete na putu - svakako razmislite o tome da platite vojnicima da vas čuvaju dok vi razgledavate možda najljepše svjetske piramide. Stvarno su predivne - uvjerite se u fotogaleriji.

Smije se popeti samo 4 tisuće ljudi dnevno: Novi pravila za uspon na najvišu japansku planinu Fuji u Japanu Planina Fuji u Japanu - 3 Planina Fuji u Japanu - 2 +0 Aktivni vulkan i najviša japanska planina Fuji

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju