Koliko god ih puta vidjeli na fotografijama ili u filmovima, nitko vas ne može pripremiti na osjećaj kada konačno uživo ugledate slavne egipatske piramide u Gizi.

Neke od najstarijih građevina na svijetu, koje se i dandanas dobro drže, nalaze se petnaestak kilometara od Kaira. Jedine su s popisa antičkih svjetskih čuda koja je moguće vidjeti i danas. No ako zasad možete tek sanjariti o tome da ih jednog dana posjetite, s piramidama se možete bolje upoznati u izvrsnom videu youtubera Manuela Brava.

Video koji je puno više od snimki s odmora (kakvih ima na svakom koraku), osim povijesti i zanimljivih činjenica o piramidama, uz pomoć virtualne rekonstrukcije nudi mogućnost da vidite kako su izgledale nekoć, u najboljoj formi. 

Samo za izgradnju Velike piramide desecima tisuća ljudi trebalo je oko 20 godina, a pritom su utrošena oko dva i pol milijuna kamenih blokova. Procjene količine upotrijebljenih materijala su pet milijuna tona vapnenca i osam tisuća tona granita. Piramide su neiscrpan izvor zanimljivosti koji ne prestaje fascinirati stručnjake, a osim u samom videu, potražite ih u ovom tekstu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju