U Parku želja, smještenom u zelenilu Rakova Potoka između Zagreba i Samobora, vrsni chef Marin Medak poigrao se kvalitetnim domaćim sastojcima i pripremio večeru za pamćenje. Nije nedostajalo dima s roštilja kao ni pozitivne energije koja je dopirala s pulta DJ-a.

Povodom predstavljanja noviteta brenda Somat koji je razvio nove tablete Somat Gold i gel s mirisom limuna i limete, Marin Medak sa svojim se timom poigrao ribom i mesom. U njihovim rukama tuna se "pretvorila" u tartar koji su poslužili na tapenadi od zelenih maslina.

Suprotnost okusa i teksture dodatno je došla do izražaja u kombinaciji s čipsom od paškog sira i hrskave kadulje. Namirnice koje su poslužile kao ambasadori hrvatske kuhinje savršeno su se sljubile s Baranjom u čaši za koju je zaslužan vinar Josić.

> Svježa, dimljena i u konzervi! Kako pripremiti tunu na najbolji način?

Medakovo umijeće kombiniranja sastojaka u cjelinu koja zaslužuje pozornost došlo je do izražaja i u glavnom jelu. Teleći kare obavijen koricom od pistacija, mirisna bundeva i sotirani špinat na tanjurima su se nadopunjavali sa zelenom salsom i nježnim, ali karakternim klicama graška.

U mediteranskom tonu nastavilo se i desertom. Kremasti tart od limuna sa svježim smokvama i coulisom od mente pokazao se kao pun pogodak.

Dok je kuharski tim stvarao čaroliju, posjetitelje je zabavljalo natjecanje u pogađanju začina. S povezima na očima gosti su pokušavali razlučiti 11 veličanstvenih začina – od cimeta i metvice do đumbira i kurkume.

Tom prilikom glumica Bojana Gregorić napomenula je da obožava baharat, sjevernoafričku začinsku mješavinu začina koja miriše na papriku, kumin, crni papar, piment, klinčić, korijander, muškatni orah, češnjak i kardamom, te dodala da obožava kod kuće spremati domaće specijalitete kao što su sarma, punjene paprike i slično.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju