Revolucionarni izumi poplavljuju tržište u zadnje vrijeme, od onih koji spašavaju svijet, poput jestive boce napravljene od algiili biorazgradivih i jestivih tanjura od mekinja, do onih koji svakodnevni život čine lakšim i ljepšim, poput aparatića koji vas podsjeća da pijete dovoljno vode i alarma koji vam nikako ne da da odspavate malo duže.

Majica koja odbija mrlje - 4 Majica koja odbija mrlje - 4 (Foto: Threadsmiths)

Popisu se pridružio još jedan, a nas je ovaj oduševio. Ako ste skloni tome da vam hrana ili piće završi na odjeći, pogotovo čistoj i/ili bijeloj, poput nekih od nas Punkuferovaca kojima obavezno ajvar i crveno vino, završi na (bijeloj) majici, ova odjeća osmišljena je upravo za vas (nas).

Iz Australije, iz firme Threadsmiths, dolazi majica koja je otporna na fleke! Majice koju Threadsmiths proizvodi napravljene su od hidrofobne nantehnologije, što znači da ne samo da ne ostaju mrlje i mirisi na njoj, nego i odbijaju tekućinu od sebe.

Threadsmiths je osnovana prije 3 godine, a cilj je proizvoditi funkcionalnu, udobnu i lijepu odjeću otpornu na mrlje. U ponudi za muškarce imaju obične i polo majice, košulje, kravate i šiltericu, a za žene obične majice. Uglavnom su u bijeloj, sivoj i crnoj boji.

Cijene majica kreću se oko 50 američkih dolara, odnosno malo manje od 350 kuna, a košulje su skuplje, oko 600 kuna. Dostavljaju po cijelom svijetu, a za narudžbe iznad 150 dolara dostava je besplatna. Rok dostave je do 12 dana.

Majica koja odbija mrlje - 3 Majica koja odbija mrlje - 3 (Foto: Threadsmiths)

Ove majice ne smiju se izbljeljivati, a na kada ih perete, ne koristite omekšivač. Peru se u hladnoj vodi ili na niskim temperaturama u veš mašini ili na ruke. I peglaju se na niskim temperaturama, a ne smiju se nositi na kemijsko čišćenje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju