Kako se broj noćnih sati povećava i dana smanjuje, a temperature se sve više spuštaju, nama Punkuferovcima sve se teže ustati. Gdje su one stare budilice koje bi nas sve prenule iz kreveta bez razmišljanja o "snooze" opciji...

Ruggie, alarm u tepihu - 3 Ruggie, alarm u tepihu - 3 (Foto: Ruggie)

Ma, šalimo se, ne bi se vraćali na te stare budilice, ali da netko izumi nešto učinkovitije od alarma na mobitelima na kojima svi prečesto automatski lupimo "snooze", to bi bilo lijepo. Zapravo, nešto tako je i stiglo na tržište. Budilica koja vas sili da se ustanete čim zazvoni i sprečava vas da se vratite natrag u topli, udobni krevet.

Ruggie je alarm integriran u tepih. Tako da se zbilja morate ustati da bi on prestao zvoniti, jer se gasi pritiskom stopala. Poprilično je glasan, pa kad ga čujete, nećete htjeti ostati ležati. A to čak ni nije najbolji trik ovog pametnog tepiha. Da bi alarm ostao ugašen, morate na njemu stajati 30 sekundi. Zbogom "snooze" gumbiću.

Osim toga, Ruggie vas svako jutro motivira nekom izjavom i mudrom izrekom da se brže pokrenete i krenete optimističniji u nove radne pobjede. Materijal od kojeg je napravljen je udobni flis omotan oko memorijske pjene. U njega se umetnu baterije i vaš alarm je spreman za akciju.

Kako bi si na njega spustili izjave, spojite ga na kompjutor i software proizvođača će sam iskočiti. LED prikaz aktivira se tek stanete na njega, tako da dok spavate nema svjetla koje bi vas budilo.

Tvorci ovog alarma, Amerikanci naravno, bili su motivirani time što njihov prosječni sugrađanin provede 26 godina u krevetu, a čak trećina svih odraslih triput stišće "snooze" prije nego se zaista ustane.

Ruggie, alarm u tepihu - 1 Ruggie, alarm u tepihu - 1 (Foto: Ruggie)

Kako je čovjek najučinkovitiji ujutro, htjeli su spriječiti da im najbolje vrijeme dana proleti dok stišću snooze alarm kako ne bi ukrali još koju minutu u krevetu. Osim toga i znanstveno je dokazano da od odgađanja alarma postajemo još iscrpljeniji.

Trenutna cijena Ruggija je 540 kuna, odnosno 79 dolara. A šalju i u Hrvatsku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju