Ako ste jedan od onih koji piju čašu vode na dan, ovo moderno doba i za vas je našlo rješenje. Pored gadgeta za sve živo čega se možete sjetiti, na tržište je stigao i Podsjetnik za hidriranje.

Ulla - 2 Ulla - 2 (Foto: Ulla)

Ulla - Pametni podsjetnik za hidriranje ili Smart Hydration Reminder mala je napravica s gumicom koja se može staviti na bocu ili čašu bilo koje veličine, materijala i oblika.

Ako već neko vrijeme niste otpili gutljaj vode iz svoje čaše ili boce, pametni će senzori to detektirati te vas o tome treptanjem obavijestiti, barem jednom u sat vremena.

Automatski se pali i gasi, a ima i senzor blizine, tako da se neće paliti ako nije kraj vas. Ima i senzor za dnevno svjetlo, tako da vas noću neće buditi da otpijete gutljaj vode. Veličina Ulle je 4 x 2,5 x 1 centimetar, a teži svega 25 grama. Baterija traje čak 6 mjeseci.

Osnivače kompanije Ulla Labs za stvaranje ovog proizvoda motiviralo je zdravstveno stanje većine ljudi, koje uključuje i česte glavobolje (često uzrokovane upravo manjkom hidratacije), vrtoglavice, pretilosti i slabog imuniteta. Naravno da Ulla ne može sve riješiti, ali može ublažiti i ukloniti simptome vezane uz nedovoljno ispijanje vode.

Ulla - 6 Ulla - 6 (Foto: Ulla)

Ovaj pametni aparatić izumili su Slovenci, a svoj primjerak možete naručiti preko službene stranice. Cijena mu je 25 eura, a trenutno ga se može ugrabiti za 17,5.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju