Ljubitelji sushija i azijske kuhinje u Zadru su konačno došli na svoje; novootvoreni restoran Maguro na društvenim mrežama marljivo skuplja prve komplimente. Kad je riječ o sastojcima koji se koriste u kuhinji novo mjesto za sushi spaja Aziju i Mediteran.

Dio namirnica dolazi od lokalnih proizvođača poput cvijeta soli iz Ninske solane, dok je vinska karta obogaćena vinima zadarskih vinarija. Povrće dolazi iz malog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, dok su tartufi koje koriste iz zadarskog zaleđa. 

Za vrhunske okuse pobrinut će se chef Vid Nikolić koji je educirao tim mladih kuhara te chef Robi Skoblar.

Vid Nikolić inspiraciju za azijske specijalitete pronalazi na njihovu izvorištu. Tako već deset godina putuje po Aziji i pronalazi ukusnu hranu i zanimljive recepte koje pretvara u savršenstvo. 

Kako i sugerira japansko ime restorana osnovna namirnica je - tuna, koja se uzgaja nekoliko milja od Zadra, u uzgajalištu Kali.

„Zadarska regija u svijetu prepoznata je kao regija s velikim brojem uzgajivača plavorepe tune koja se smatra jednom od najcjenjenijih i najkvalitetnijih tuna na svijetu. Kali tuna 95 posto svoje proizvodnje tuna izvozi u Japan, a njihova tuna se koristi i u jednom od najpopularnijih restoranskih lanca na svijetu – Nobu“, otkrivaju na stranici restorana.

Osim sushija na jelovniku će se naći i druge „divotice“ poput tune tataki, tajlandske juhe od kokosovog mlijeka, gljiva i piletine, miso ramena i matcha sladoleda s azuki pastom.

Pozornost plijeni i pork belly bun (kinesko pareno pecivo sa sporo pečenom glaziranom svinjskom potrbušinom, BBQ umakom, kimchijem, mladim lukom i čilijem) te gyoze japanske okruglice punjene svinjetinom, gorgonzolom, mladim lukom i kineskim zeljem.

Slika nije dostupna Hrana i piće Mjesto s kojeg nitko ne odlazi gladan: Plati koliko možeš i uživaj u afričkoj kuhinji

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju