Drugi dio iz serijala Mad Max, sniman je u blizini gradića Broken Hill u australskoj državi Novi Južni Wales. Također, i film koji trenutno igra u kinima, Mad Max: Fury Road se trebao snimati na toj lokaciji, ali je jaka kiša koja je padala dugo vremena potpuno uništila teren tako da je naposljetku film sniman drugdje.


Upravo u blizini Broken Hilla, prije točno pet godina otvoren je muzej u cijelosti posvećen Maxu Rockatanskom, poznatijem kao Mad Max. Zaslužni za njegovo otvaranje su engleski bračni par, Adrian i Linda Bennett koji su ostali u čudu shvativši da već takav muzej ne postoji.

Njih dvoje su, kako bi ispunili davnu želju i fascinaciju Mad Maxom, preselili s dvoje djece iz Engleske u australsku pustinju i ondje u Silvertoneu otvorili muzej.


Muzej je danas prepun raznih eksponata, kao što su automobili iz tog postapokaliptičnog doba, ali i slavni automobil Interceptor, kojim je upravljao baš Mad Max. Originalni kostimi iz filma, slavni bumerang i tisuće slika, također su našli svoje mjesto u muzeju, koji ima i svoj profil na facebooku.


Pa ako vas put ikad nanese u australsku divljinu, zavirite obavezno u ovaj muzej, a do tad - uživajte u našoj galeriji!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju