Na zapadnoj obali poluotoka Istre smjestio se grad čije ime odjekuje u svijetu već skoro dvije tisuće godina. Poreč, Parenzo, Parens ili Parentium grad je bogate povijesti, lokaliteta koji o njoj svjedoče i brojnih turističkih sadržaja. U šarmantne uske uličice i draž primorskog gradića Poreča svatko se zaljubi na prvi pogled. Evo nekoliko razloga zbog kojih ga posjetitelji toliko vole i zašto baš tamo morate na bijeg od stvarnosti.

Poreč ima za svakoga ponešto

U današnje vrijeme svi vole mogućnost izbora, a Poreč je idealna destinacija za kakvu god vrstu odmora. Sportski tereni, trkačke i biciklističke staze koje vas vode netaknutom prirodom bit će zanimljive onima željnima aktivnog odmora. Gurmani će u Poreču cvjetati – kvalitetni restorani s autohtonim istarskim jelima nadopunjeni su raznovrsnom ponudom vina, nastalih u istarskim vinogradima. Ljubitelji kulture i povijesti bit će očarani zanimljivim činjenicama i ostacima neki davnih carstava, a i najmlađi će se Poreču veseliti jer se tamo nalazi Aquapark te mnogi drugi zabavni sadržaji.

Šarmantni gradić Šarmantni gradić (Foto: Getty Images)

Hedonizam u Poreču svakog dana

Osim što ćete prijepodne ili večer moći provesti razgledavajući Eufrazijevu baziliku, slavnu ulicu Decumanus, ostatke rimskog svetišta, hramova i razne kule, tijekom dana možete se osvježiti na nekoj od prekrasnih porečkih plaža. Plaža Hotela Parentium, Borik, Gradsko kupalište, plaža Brulo ili Zelena laguna samo su neke od jadranskih bisera, a više o njima možete pročitati ovdje. Laganini kombinirajući duge romantične šetnje s uživanjem na lijepim i uređenim plažama, dopustite da vas Istra i Poreč šarmiraju i svojim specijalitetima poput maneštre, istarskog pršuta ili svježom ribom.

Grad poznat po kvalitetnom smještaju

Turizam se u Poreču razvija već dugi niz godina, a ponuda je upravo zbog toga na vrhunskoj razini. U Poreču se nalazi nekoliko poznatih hotelskih kompleksa, a mi smo pronašli odlične ponude u jednom od njih. Porečki Park Resort novo je lice na istarskoj turističkoj sceni pod vodstvom Plave lagune, u čijem se okrilju svatko ima priliku kvalitetno odmoriti i napuniti baterije. Birajte između hotela, garden suiteova, modernih vila ili apartmana i osjećajte se kao kod kuće.

Smještaj u Hotelu Park za dvoje nudi se u ovoj povoljnoj ponudi, a 3 dana/2 noćenja obogaćena su doručkom i večerom. U Garden Suitu najisplativija je ponuda za 4 dana/3 noćenja za dvoje, istog trajanja kao i ponuda u Villama Park za 4 osobe, u kojima će vam pravo osvježenje činiti bazen.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju