Kada planirate let zrakoplovom, u ručnu prtljagu ne zaboravite staviti tenisku lopticu. Loptica neće služiti dodavanju s ostalim putnicima niti udaranju o zid kabine (što je zabranjeno). Naprotiv, ona je odličan saveznik za poboljšavanje cirkulacije.

Svi smo svjesni da sjedenje na jednom mjestu i u produljeno vrijeme može imati negativne posljedice na zdravlje, pa ne čudi što dugi prekooceanski letovi nisu prvi na ljestvici najzdravijih aktivnosti koje možete poduzeti za svoju dobrobit.

Upravo zato stručnjaci savjetuju da tijekom leta ustanete, protegnete noge i preventivno djelujete na bolove u mišićima i jet lag.

Uzimanje teniske loptice na let zrakoplovom povećat će cirkulaciju. Kotrljajte je preko ramena, donjeg dijela leđa, preko nogu i donjeg dijela stopala kako biste pojačali protok krvi, savjetuje kirurg Ali Gjoz iz Ortopedske klinike u Londonu.

Ako zaboravite lopticu kod kuće, krv će potjerati i masaža nogu od gležnjeva gore prema bedrima.

Željni ste još pozitivnih vijesti, kliknite ovdje!

Pista usred oceana: Je li ovo najljepši ili najstrašniji aerodrom na svijetu? Aerodrom na Maldivima - 4 Aerodrom na Maldivima - 2 Aerodrom na Maldivima - 5 +1 Aerodrom na Maldivima - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju