Ako tražite ideju kamo ovog vikenda, zaletite se do Siska, gdje se u petak i subotu održavaju Kupske noći, manifestacija kojoj je cilj posjetiteljima omogućiti da dožive jedinstven doživljaj života na rijeci.

Ovogodišnje Kupske noći posvećene su filmu pa se tako obilježava 110 godina filma u Sisku. Prvog dana od 10.30 do 16 sati, ekipa koja stoji iza manifestacije Star film fest organizirala je nekoliko radionica: radionicu snimanja iz zraka, slackline radionicu te jam session kod Kazališta 21, a u ponoć počinje Big Bang concert.

U 16 sati na Šetnici Slave Striegla, uz rijeku Kupu u samome centru grada, održava se Kupska alka, u kojoj se mogu okušati i posjetitelji.

Od 19.30 na brodu Biokovo, koji je usidren uz Šetnicu, održavaju se brojna predavanja nakon kojih slijedi puštanje lampion ate concert Swingover banda u suorganizaciji Siscia Jazz Cluba.

Manje uzbuđenja neće biti ni u subotu, kada u 15 sati na Šetnici kreće Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca. Četveročlane posade borit će se jedna protiv druge na stazi duljine 200 metara. Sisački Lađari su osigurali šiklje i vesla za natjecanje.

Među posjetiteljima osobito je popularan Aero show, u sklopu kojeg će letači izvesti zahtjevne manevre letenja koritom rijeke Kupe. Može ga se pratiti s obale Kupe, a počinje u 17 sati. Od 20.30 počinju koncerti.

Kupske noći Kupske noći (Foto: Turistička zajednica grada Siska)

A ako vam ovo nije dosta događanja, posjet Sisku iskoristite i za obilazak Staroga grada, jedne od rijetkih očuvanih utvrda iz vremena ratovanja s Osmanlijama. Šetnicom od Staroga grada možete se vratiti do centra grada i uživati u pogledu na rijeku i prirodu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju