Mnogim turistima, kao i mještanima vožnja vlakom od Borjomija do Bakurianija Gruzijom nezaboravno je iskustvo. Čudesne šume, usponi i krajolici nude prekrasan doživljaj tijekom vožnje koja traje oko 2,5 sata.

Po svemu posebna europska država nudi uzbudljivo putovanje koje ne morate otplaćivati na rate. 

Most koji povezuje Tsagveri sa selom Tsemi projektirao je francuski inženjer Alexandre Gustave Eiffel po nalogu ruske kraljevske obitelji Romanov 1902. godine, a donešen je u dijelovima.

U to se vrijeme parna lokomotiva neumorno uspinjala i spuštala gruzijskim planinskim područjem. Prvi vlak ime je dugovao ruskom nadimku za parni stroj; zvali su ga Kukuška zbog zvuka kojeg je proizvodio. Kasnije su putnici mogli putovati u otvorenim vagonima, čvrsto se držeći za rukohvate, da bi 1967. parni stroj zamijenio električni motor.

Kukuška Kukuška (Foto: Getty Images)

Popularna Kukuška još uvijek vozi – zimi s pogledom na snijeg, a kad zatopli u prvi plan dolazi zelenilo drveća. Brzinom od oko 20 kilometara na sat Kukuška je omiljena zbog toga što nudi nostalgično iskustvo; svojevrsno putovanje u prošlost. Vožnja košta oko 5 kuna, a odlučite li se na bajkovito putovanje Gruzijom, imajte na umu da vrijedi doći malo ranije kako biste zauzeli mjesto i u miru mogli promatrati krajolik, stare stanice koje podsjećaju na socijalističku eru.

Putujete li zimi, ponesite i termosicu s toplim čajem – i uživajte. U Bakurianiju možete unajmiti sve što vam treba za skijanje ili boardanje i uživati u zimskim aktivnostima.

Kameni prolaz dug 1,2 kilometra koji je stoljećima skrivao izgubljeni grad Siq, Petra, Jordan - 2 Siq, Petra, Jordan - 3 Siq, Petra, Jordan - 5 +1 Siq, Petra, Jordan - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju