Punjeni kruh sa sirom i češnjakom: 

Sastojci: 
 
1 glavica češnjaka
7 žlica maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunova soka
žličica kurkume
25 dag topivog sira (gouda, mozzarella i brie) 
sol
papar
peršin

Priprema:

1. Glavici češnjaka odrežite vrh pa je poprskajte maslinovim uljem. Zamotajte je u papir za pečenje ili aluminijsku foliju.

2. Pecite lopticu češnjaka u pećnici oko pola sata na 200°C pa ostavite da se hladi.

3. Dok se peče češnjak zarežite kruh vodoravno i okomito tako da dobijete mrežu, ali pazite da ne zarežete dno – zaustavite se oko 7 milimetara prije kraja.

4. Narežite sir na ploške i iscijedite limun.

5. Istisnite češnjak iz češnjeva pa pomiješajte s limunom, kurkumom i maslacem. Prelijte kruh maslinovim uljem, a u proreze stavite smjesu s češnjakom i ploške sira.

6. Zamotajte kruh u papir za pečenje ili foliju pa pecite 15 minuta. Odmotajte ga pa pecite još 10. Posljednje 2 minute stavite pod grill i zapecite.

7. Izvadite iz pećnice i ukrasite peršinom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju