Mascarpone ili krem sir za posebne prilike je svježi meki sir od kravljeg mlijeka. Najčešće se koristi u pripremi mnogih vrhunskih talijanskih deserata, različitih krema, slatkih jela, kremastih kolača i torti od sira. Sadrži visoki udio masti, a njegova struktura je svilenkasto-kremasta.

Sastojci:

vafli
200 g ohlađenog Galbani mascarpone svježeg mekog sira
½ šalice slatkog vrhnja
½ šalice šećera
1 čajna žličica vanilije
kupine
ribizl

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte raslađeni mascarpone, vrhnje, šećer i vaniliju. Miješajte dok se svi sastojci ne spoje u jedinstvenu smjesu. Polovicu smjese podijelite na 4 jednaka dijela. U svaki vafl koji tvori oblik korneta stavite četvrtinu polovice smjese, zatim dodajte kupine i bobice ribizla pa na vrh ponovno dodajte četvrtinu druge polovice smjese. Da bi ovaj desert ispunio svoju zadaću u potpunosti, potrebno je napunjene vafle ostaviti u hladnjaku barem nekoliko sati.

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s "Dukat mliječna industrija d.d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju