KONTanje je osmišljeno kao adventski sajam na kojima će se, tijekom cijelog prosinca, nuditi razni proizvodi hrvatskih proizvođača, kuhati se slasna domaća hrana, predstaviti se likovni i glazbeni umjetnici, te se prikupljati sredstva za sklonište za zlostavljane žene i djecu “Sveta Ana” u Rijeci.

Organizator KONTanja je Klub ljubitelja tripica – Tripe Rijeka koji događanje organiziraju u suradnji s Radio Korzom, tvrtkama Komuna d.o.o., Dune d.o.o., Djurisevic d.o.o., i MR2 arhitektonskim studiom d.o.o. te Hotelom Kontinental i slastičarnicom Dolce Bolero i Caffe barom Štriga. Posjetitelje očekuju:


Gastro priča
Naglasak je na pripremanju domaćih delicija kao što su grobnički sir i palenta kompirica, ogulinski kupus i domaće kobasice, kvarnerski brudet i maneštre iz kotlića… Očekujte i slavne kuhare!

Umjetnički program
Poznati umjetnik i akademski slikar Sven Stilinović na mostu kod Hotela Continental postavio je instalaciju nazvanu “Šuma Stree(t)borova”. Prošećite Šumom Stree(t)borovom i otkrijte gdje se sakrila umjetnost!

Kultura i zabava
Ovaj je program organiziran u suradnji sa Studio Maratonom iz Rijeke, koji će pripomoći da na Kontu nastupe brojni poznati i manje poznati glazbenici. Osobitost programa su tzv. “session termini” za glazbenike koji će se sami prijaviti za nastup.


Humanitarnost na djelu
Vaterpolisti Primorja Erste Banke potpisivat će kuglice za bor, a prihod od njihove prodaje namijenjen je Kući utočišta sestara milosrdnica, u Rijeci. Pripremamo i kulinarsko humanitarno iznenađenje!

Sajam
Na stiliziranim drvenim štandovima prodavat će se prehrambeni proizvodi isključivo domaćih OPG-ova te suveniri, nakit i druge rukotvorine domaćih proizvođača odnosno umjetnika
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju